Sanat eserleri tek başına da fazlasıyla etkileyiciyken içerdikleri sırlarla etkileyicilikleri kat kat artıyor.
Sanat eserleri tek başına da fazlasıyla etkileyiciyken içerdikleri sırlarla etkileyicilikleri kat kat artıyor.
Bu tablo ünlü ressam Gauguin'in ölümünden bir süre sonra sadece 7 Frank'a satılmıştır.
Mezatçı tabloyu 'Niagara Şelalesi' başlığı altında satışa çıkarmıştı çünkü, resmi bir köy olarak değil, bir şelale olarak algılamıştı!
Pieter Bruegel, kendi çağındaki Flaman atasözlerini temsil eden insanların yaşadığı bir köyü resmetmiştir.
Bu eserin 112 tane tanımlanabilir atasözü ve deyim içerdiği tespit edilmiştir. Bunlardan bazıları günümüzde hâlâ yaygın olarak kullanılan 'büyük balık küçük balığı yutar', 'akıntıya karşı yüzmek', gibi deyimlerdir.
Diğer atasözleri ve deyimler de insanlığın hem geçmişteki hem de bugünkü durumunu anlatır niteliktedir.
Nöroanatomi alanında çalışan bazı Amerikalı uzmanlar Michelangelo'nun en ünlü eserlerinden biri olan 'Adem'in Yaratılışı'nın beynin anatomisine dair çeşitli imalar içerdiğini düşünüyor.
Bu uzmanlara göre resmin sağ tarafının, beynin anatomik olarak doğru bir görüntüsünü temsil ettiğini savunuyorlar.
Onlara göre, beyincik, optik sinirler ve hipofiz bezi gibi beynin en gelişmiş bileşenleri gözlemlenebiliyor. Aynı zamanda, gözümüze çarpan yeşil bant da vertebral arter ile mükemmel derecede örtüşüyor.
2008 yılında, araştırmacılar Picasso'nun 'Mavi Oda' adındaki tablosunda X-Ray cihazlar sayesinde gizli bir resim buldular.
Bu gizli resimde takım elbiseli, papyon takmış ve elini çenesine götürmüş bir adam bulunuyordu!
1842 yılında, Bayan Simon trenle İngiltere'yi geziyordu. Seyir halindeyken, aniden bir yağmur başladı.
Onun önünde oturan yaşlı bir beyefendi, pencerelerden birini açtı, ayağa kalktı, başını uzattı, ve yaklaşık on dakika orada tuttu.
Adama imrenen ve manzaraya hayran olan Bayan Simon, bir başka pencere açtı.
Bayan Simon bir yıl sonra Kraliyet Sanat Akademisi'nde bir sergiye katıldı. Gördüğü resmin kendi içinde bulunduğu an olduğunu anladı. Bunun üzerine tabloya 'Yağmur, Buhar ve Hız' adı verildi.
Dali, resimlerini yaparken son derece sıra dışı kaynaklardan ilham alıyordu. Sanatçı en meşhur eserlerinden olan 'Belleğin Azmi'ni yaparken de erimekte olan kamamber peynirinden esinlenmişti.
Araştırmacı Jared Baxter, Van Gogh'un 'Gece Teras Kafe' isimli resminin, Leonardo da Vinci'nin meşhur 'Son Akşam Yemeği'ne gizli bir gönderme içerdiğini savunuyor.
Merkezi figür beyaz bir elbise giymiş, uzun saçlı garson, on iki kişi tarafından çevrili durumda (tıpkı Hz. İsa ve havarileri gibi) ve oldukça sembolik biçimde arkasında bir haç var.
#1 Hani bazı resimler olur ya burada genç bir kadını mı yoksa yaşlı bir kadını mı görüyorsunuz diye. Bu resim de öyle bir şey mi acaba diye dikkatle inceliyorum da yok şelaleyle yakından uzaktan bağlantı kuramadım. Bu satıcı hangi kafayla buna şelale demiş çözemedim. Şelaleye benzetmesini geçtim bir de spesifik olarak Niagara şelalesine benzetmiş :D :D
#1 ve #6'nın nasıl bir gizemi var. yalandan "gizem" olarak söylediğin seylerin tabloya ne katkısı var acaba?