7 Kişiyi Isıran Köpekler Kuduz Çıktı: Bir Mahalle 6 Aylığına Karantina Altına Alındı

Mardin’in Derik İlçesinde 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

Olay, 15 Şubat’ta Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yaşandı. Okuldan dönerken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Abdullah Çakı (5), Ali Osman Karabat (10), Resul Yıldız (11), Mehmet Yıldız (14), Kübra Ölçer (21), Mülkiye Ölçer (45) ile Ergül Esen (35) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Mahallelinin müdahalesiyle köpek uzaklaştı, ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalelerinin ardından Derik, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılan yaralılara, kuduz aşısı yapıldı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yakalanan köpeğin Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda alınan numunesinin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapılan tetkiklerinde kuduz olduğu tespit edildi.

Giriş ve çıkışlar yasaklandı

Bunun üzerine İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mahalleye 6 ay süre ile her türlü hayvan, hayvansal madde ve ürünlerin giriş ve çıkışı yasaklandı. Komisyonda ayrıca, veteriner hekim izni olmadan hiçbir hayvanın kesilmeyeceği, mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulandığının çevre il ve ilçelere bildirilmesi, kuduz köpekle teması olan herkese koruyucu aşılarının yapılması, mahalle giriş ve çıkışlarına ‘kuduz risk bölgesi’ tabelası asılması ve belediyece sesli uyarılar yapılarak hayvanların serbest dolaşmasının yasak olduğunun bildirilmesi kararlaştırıldı.

'Okula gitmekten korkuyorum'

Mahalle sakinlerinden Yusuf Tutmaz, köpeğin kuduz olduğunu bugün öğrendiklerini belirterek, ”Ben liseye gidiyorum, köpeklerin korkusundan okula gidemiyorum. Tüm köpeklerin toplanmasını istiyoruz” dedi.

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
19.02.2022

Ama abisiii azcık mama haracını verip kafasını okşarsan seni ısırmaz ki onlarr. Yiaa toplatmaya ne gerek var kuduzlu köpüşleriii. Yiaaa güvenlikli sitemde komşumun golden cins köpeğini seviyorum o hiç ısırmıyor beniiğğğ. Yiaa toplatmayın sivri dişli kuduzlu patili dostlarımızıııı. Mama dağıtıp dünyanın bağışını toplayarak voleyi vuran hayvan hakları derneklerine şikayet edicem sizi pis insanlar .s.s.s

19.02.2022

hayvan dusmani yaratik seni

19.02.2022

Son zamanlarda bu tarz icerikleriniz artti sebebi nedir sayin onedio? Zaten yeterince hayvan dusmani varken algi yaratmaya calismaniz hic hos olmadi.. Sorumlu olarak neredeyse kopegi gostereceksiniz. Hayvanlarin iradesi yoktur dogalarina gore davranirlar. Yillardir kisirlastirma yapilmadi sayinin artmasi engellenemedi toplanip daglara ormanlara atildi bu hayvanlar olsunler diye hala neyin pesindesiniz? Tek sorumlu insandir, cahil olan da insandir.

20.02.2022

Söz konusu köpekler olduğunda malum partinin çıkar telefonu diyen dayıları gibisiniz. Gerçekten çok haklısın herşey insanın suçu. Ama burada suçlu olan insanların grupları var. Mesela bir türün popülasyonunu kontrolsüzce arttıran bir grupta suçlu o türün popülasyonu artarken sesini yeterince çıkarmayan bilinçli insan grubuda. Neyse daha önce yaptığın yorumları okudum yazarak pek bir şey değiştiremem zihninde ama sorun değil. İlerleyen yıllarda bu başıboş köpeklere tepki gösteren insanların neden haklı olduğunu acı tecrübeler ile anlayacaksınız. Unutmadan köpek ve kedi sahibiyim. Hayvan düşmanı yaftanız benim üzerimde tutmaz.

20.02.2022

yA tOpLaTmAyIn PaTiLi DoStLaRıMıZı EwEwEwaweewee

TÜM YORUMLARI OKU (23)