7 İlde Sarı Kodlu Yağış Uyarısı Yapıldı! Hangi İller İçin Sarı Kodlu Uyarı Verildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlere göre, ülke genelinde haftanın son gününde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor; fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 İl için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı.

Ocak ayının ikinci haftasında da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Yağışların olumsuz durumlara yol açmaması için uyarılar yapıldı.

7 İl İçin Uyarı Yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden; Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış için sarı kodlu uyarı yapıldı. Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarı Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna ilişkin kodlu uyarılar yapılmaktadır. Bu uyarılardan biri de sarı kodlu uyarıdır. Sarı kodlu uyarı; hava durumu potansiyel tehlikeli anlamına gelmektedir. Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğine yönelik bir ikaz anlamına gelmektedir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Bugün Hava Nasıl Olacak? 9 Ocak 2022 Pazar Günü Hava Durumu Tahminleri

Popüler İçerikler

MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!