7 Bin Liralık İşçi Maaşını Eleştirilenlere Soyer'den Yanıt: 'Onlarınki Yüksek Değil, Sizinki Düşük'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, belediye bünyesindeki İzenerji’de en düşük işçi maaşının 7 bin 134 lira olmasını eleştirilenlere yanıt verdi: 'Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil.'

Dün İzenerji ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yaklaşık 10 bin çalışanı kapsayan toplu sözleşme imzalanmıştı. 

Sözleşme ile İzenerji'de en düşük işçi maaşı 7 bin 134 TL olmuştu.

Detaylar 👇

İzmir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme: En Düşük İşçi Maaşı 7 Bin 134 Lira Oldu

Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili dün açılan başlıkta ise işçilerin maaşlarının mühendis ve doktor maaşlarını geçtiği savunulmuş, 'vasıfsız' işçinin bu maaşı alması eleştirilmişti. 👇

Kullanıcılardan biri 'Senin benim vergilerimden gelen para neden boş vasıfsız insanların cebine gidiyor? maaş popülizmi ile nereye varmaya çalışılıyor? Bu nasıl bir cahilliktir' diyerek Soyer'e tepki göstermişti.

"İşçilerimizin maaşı yüksek değil..."

Yöneltilen eleştirilere Twitter hesabından bugün yanıt veren Soyer ise şunları söyledi:

'Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil.

4 kişilik bir hanenin yoksulluk sınırının 9 bin 332 TL olduğunu biliyor musunuz? Asıl konu hak ettiği maaşı alan işçilerimiz değil, hak ettiğini alamayan vatandaşlarımız.

Emek mücadelesinde emekçilerimizle omuz omuza olmayı sürdüreceğiz çünkü beraber güçlü, birlikte İzmir’iz.'

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
02.07.2021

Dün yazdığım yorumu buraya da eklim. Bu kusmuk gibi bakış açısından daha iğrenç olan bir şey varsa o da şudur ki başkasının aldığı maaşın sözüm ona fazlalığını; hayat şartları, açlık-yoksulluk sınırı gibi şartlar ile değil de kendisiyle veya kendi kıt mentalitesindeki kriterler ile kıyas edip kurdurması. İnsan emeğinin kıymetini anlamamız gerekiyor esas sıkıntı işçinin aldığı 7 bin tl değil, gelir ve vergi adaletinin sağlanamaması. Bir zahmet emek verdiğiniz mesleğinizde neden vasıfsız elemanın aldığı kadar maaş alamadığınızı sorgulayın. İşçinin maaşı fazla değil ki sizinki çok az. Memleketi yemişler, kamudan beslenen sülükler doymuyor, paran dolar karşısında erimiş, senin her gün iğrenerek önünden geçtiğin çöpleri toplayan işçi vasıfsız olup enflasyona göre gayet normal olan bu maaşı hak etmiyor öyle mi. Sizin gibi minnetçi benciller içinde asıl gereken vasıf budur. Siz teslimiyetçiliğe yönelik enkaz düşüncelerinize devam edebilirsiniz ama bundan fazlasını almayı ummayın.

02.07.2021

Hem 20 yıldır inşaa ettikleri şu leş ortamda insanlara neye göre vasıf belirliyoruz. Senin diploman işe yaramıyorsa bu belediyenin veya işçinin suçu mu? Belediye enflasyon hesabına göre reel asgari ücreti vermektedir. Bu enflasyonla bu pahalılıkta vasıfsız insanın, insanca yasayabilmesi için alması gereken asgari paradır. Hatta 7 bin tl dediğin yoksulluk sınırının altında bir para ama sen istiyorsun ki millet bok gibi yaşasın acından gebersin. Sizin zihniyetiniz akp'nin bile beterini hak ediyor. Emeğinin karşılığı olmayan düşük maaşı sorgulamak yerine kendisinden yüksek maaş alanı vasıfsız diyerek küçümsemek biraz saçma. Belediye kimseye iyilik yapmadı olması gereken çalışanın hakkı olan parayı verdi. Bence artık şunu anlamalıyız, sosyal eşitliği ve adaleti sağlamadan ne eğitimi ne de liyakati düzeltemez ortaçağ zırvalarıyla uğraşmaya devam eder tımarhaneye dönmüş ortamda bir yandan yüzlerce yeni cezaevi yapmaya devam ederiz.

02.07.2021

başkan gerekli kapağı vermiş ellerine başka söze gerek yok. ben neden düşük alıyorum diye sorduğunda aradığın cevabı bulacaksın.

02.07.2021

O kadar çirkinsiniz ki emekçinin cebine giren parada gözünüz var. Kıskançlıktan ağzınızdan köpükler saça saça "benim vergim" diye o insanlara çemkireceğinize, sizin verginizle çilingir sofrası kurana, makam aracı alana, çocuğuna gemicikler alana çemkirin. Onların midesine gideceğine vergim işçinin midesine gitsin.

TÜM YORUMLARI OKU (53)