656 Yıllık Camiye PVC Pencere Taktılar

Çanakkale'de restore edilen 656 yıllık tarihi camiye PVC pencere takıldı. Restorasyon skandalını görenler tepki gösterdi.

Ayvacık ilçesine bağlı Tuzla köyünde bulunan 656 yıllık Murad Hüdavendigar Camisi ve külliyesinin restorasyonu 2 yıl önce başladı. 1366'da Osmanlı padişahlarından Murad Hüdavendigar tarafından inşa ettirilen cami, medrese ve hamamlardan oluşan Hüdavendigar Külliyesi’nden geriye cami ve külliyesi kaldı. Medrese ve hamamlar ise zaman içerisinde yok oldu. 

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise başlatılan restorasyon çalışmalarında caminin pencerelerine aslına uygun cam yerine PVC pencere taktırdı. Tarihi caminin pencerelerine PVC takıldığını gören vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterip yapılan yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı.

"Yanlıştan dönülsün"

Camideki PVC pencerelerin hiç yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, 'Camiyi ziyarete geldik. Restorasyonda olan caminin pencerelerine PVC cam takıldığını gördük. Bu durum tarihe hiç yakışmamış, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli' dedi.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
01.10.2022

Dokundukları her yeri mahvetmekte ustalar.

01.10.2022

Şile’deki sünger bob kalesi kadar dadaist bir yaklaşım yakalanamamış. Restorasyon ne demek bilmeyen insanlarca bu işlerin ihaleleri alınıyor sonuçlar ortada. Sanat ve tarihin önemini kavrayamamış vizyonsuzlar için en önemli olan soru sineklikte takmışlar mıdır. Roma döneminden kalan ve unesco dünya mirası geçici listesinde yer alan kalede pvc pencere, beton sıva ve mermer kullanılmasından sonra pekte şaşırmıyorsun.

01.10.2022

😂😂😂😂😂😂👌

01.10.2022

Moğollar istila ettikleri yerlerdeki her şeyi yakıp yıkmışlar. bunlar onlardan da beter! resmen yüzümüze baka baka dalga geçiyorlar. estetik anlayışına el bombası attığımın çomarları.

TÜM YORUMLARI OKU (40)