65 Yaş Üstü Yasağı Bitti Mi? Şehir İçi Ulaşım Yasağı Kimleri Kapsıyor?

Türkiye’de 17 Mayıs-1 Haziran arasında uygulanacak konoravirüs yasaklarının neler olacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre; kafe ve restoranlar kapalı kalmaya devam edecek. Ancak şehirler arası seyahat yapılabilecek ve iki doz koronavirüs aşısı olmuş 65 yaş üstü vatandaşlara yasak uygulanmayacak. İşte yayınlanan son sokağa çıkma yasağı genelgesine göre; 65 yaş üstü ve 18 yaş altı yasaklarında son durum…

65 Yaş Üstü Şehir İçin Ulaşım Yasağı Var Mı?

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibariyle geçerli olacak genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar eğer iki doz covid-19 aşısını yaptırdıysalar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar.

Aynı şekilde 18 yaş altındakiler de aşı durumuna bakılmaksızın sokağa çıkabilecekler. Bu süreç 1 Haziran’a kadar devam edecek.

Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri kişiler ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altındakilerin şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

Popüler İçerikler

Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!