65 Yaş Aylığı ve Engelli Aylığı Yattı mı? Yaşlılık Aylığı ve Engelli Aylığı Ne Zaman Yatacak? İşte Detaylar...

Milyonlarca engelli ve yaşlı aylığı alan hak sahibi 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Bu sorunun cevabını merak eden vatandaşlar için yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatacağı tarih için açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı engelli ve yaşlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihi açıkladı Peki, yaşlı ve engelli maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklama ile ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu. Yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında 1 milyar 135 milyon lirayı aşan bir ödeme yapacaklarını ifade eden Derya Yanık, “Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2022 Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engelli maaşı 2022 yılında aylık 1552 lira oldu.

2022 65 Yaş Aylığı Ne Kadar Oldu?

65 yaş aylığı yapılan zam ile 1296 TL olarak belirlendi. 2022 sayılı '65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun' kapsamında verilen maaş desteğinden faydalanmak için vatandaşların bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurması gerekiyor.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi