64 Yaşındaki Kadının Beyninden Sadece Pitonlarda Bulunan Canlı Solucan Çıktı

Bir bulaşıcı hastalıklar doktoru, beyninde 8 cm uzunluğunda bir solucanın dolaştığını tespit ettiği hastanın içinde büyük olasılıkla başka larvaların da 'dolaştığını' açıkladı.

Güneydoğu NSW'den 64 yaşındaki kadın, kısa bir süre önce beyninden solucan çıkarılan ilk insan oldu. Üç hafta süren ishal ve karın ağrısı, sürekli kuru öksürük, ateş ve gece terlemeleri yaşadıktan sonra kaldırıldı.

Canberra Hastanesi'ndeki bir beyin cerrahı MRI taraması sırasında beyninin sağ ön lobunda bir anormalliği tespit etmeden önce talihsiz kadın depresyona girdi ve unutkanlaştı.

Doktorlar araştırmak için beyin ameliyatı yaptıklarında, bilim insanlarının bir insanda ilk kez bulunduğuna inandıkları 8 cm'lik Ophidascaris robertsi yuvarlak solucanını buldular.

Bu parazit solucan sadece halı pitonlarının bağırsaklarında bulunuyor. Kadının, bir pitonun dışkısıyla kirlenmiş olabilecek yeşillikleri yiyerek solucanın yumurtalarını da yediği düşünülüyor.

Larvalar kadının vücudunda yumurtadan çıktıktan sonra beynine kadar ilerlemiş ve sağlık görevlileri kadının aldığı ilaçların bağışıklık sistemini zayıflattığından şüphelendi.

Dr. Sanjaya Senanayake, solucanın bulunmasının ardından meslektaşından bir telefon aldı.

Daily Mail Australia'ya 'Az önce ne bulduklarını asla tahmin edemezsiniz - 8 cm'lik bir solucan canlı ve kıpır kıpır, bu yüzden kesinlikle olaya dahil olmanız gerekecek' dediler.

Solucanı, parazitler konusunda deneyimli bir CSIRO laboratuvar bilimcisine gönderdiler ve o da solucanın bir Ophidascaris robertsi olduğunu tespit edebildi.

Doktor, parazitlerin çoğalma ve yayılma kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

"Bu hastada kesinlikle birden fazla parazit vardı" diyen doktor, hastanın bir beyninin içinde hareket hissetmediğini de sözlerine ekledi. Sonrasında da "Karın ağrısı, öksürük ve akciğerleri ile karaciğerinde lekeler vardı" dedi.

Fakat sonrasında, 64 yaşındaki hasta ameliyat olduktan kısa bir süre sonra evine gönderildi ve durumu iyiye gitti.

Dr. Senanayake, doktorların solucan çıkarıldığından beri hastaneye dönmesine gerek kalmayan kadını takip ettiklerini söyledi.

Solucanın kadının beyninde ne kadar süre kalmış olabileceğini bilmek çok zor olsa da, Dr. Senanayake bu tür larvaların kemirgenler gibi küçük memelilerin içinde dört yıl yaşadığının bilindiğini söyledi.

Son 30 yılda 30 enfeksiyon ortaya çıkmış ve bunların dörtte üçü hayvanlardan insanlara geçmiş. "İnsanlar hayvanların yaşam alanlarına müdahale ediyor. Evcil hayvanlarla, vahşi hayvanlarla ve bitki örtüsüyle etkileşime giriyoruz" dedi. Bu tür enfeksiyonların ortaya çıkması için daha fazla fırsat var sözlerini de ekledi.

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

7 Dakikalığına Ölüp Sonra Dirilen Adamın O Esnada Gördüğü Şeyler Tüyleri Ürpertti
Kör Oldukları Halde Gördüklerini İddia Eden Bireyler: Anton Sendromlular
Sağlık Alanında Devrim Yaratan Yapay Zeka, Felçli Bir Hastanın 18 Yıl Sonra Tekrardan Konuşabilmesini Sağladı!

Popüler İçerikler

Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
YORUMLAR
30.08.2023

İğrenç yaratık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ