630 Bin Gurbetçi Alman Vatandaşlığını Koruyarak Türk Vatandaşlığına Dönüyor

Almanya'da yürürlüğe giren yeni bir yasayla, çifte vatandaşlık kapıları ardına kadar açıldı. 27 Haziran itibariyle hayata geçen bu düzenleme, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan'ın açıklamalarına göre, yaklaşık 630 bin gurbetçinin Alman vatandaşlıklarını muhafaza ederken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geri dönüş yapmalarının önünü açıyor.

Almanya’da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran “Vatandaşlık Yasası’nın Modernizasyonu Yasası” 27 Haziran’da yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile bu tarihten itibaren Alman vatandaşlığının yanısıra başka vatandaşlıklar edinmek de mümkün hale geldi ve başka ülke vatandaşlığının kazanılması halinde Alman vatandaşlığının otomatik olarak kaybettirilmesi uygulamasına son verildi.

Milliyet’ten Aydın Hasan’ın haberine göre; Özellikle doğumla birden fazla vatandaşlığa sahip olan kişiler açısından reşit olduklarında Alman vatandaşlığı ile başka vatandaşlık arasında seçim yapma zorunluluğu ortadan kalktı. Yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi sonrası gözler, Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecek halen Almanya’da yaşadığı tahmin edilen yaklaşık 1 milyon Türk kökenli Alman vatandaşının durumuna çevrildi.

Türk vatandaşlığını yeniden kazanma başvurusu yapabilecekler, “Türk vatandaşlığını çıkma izni almak suretiyle kaybedenler. Ana veya babalarına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı çocuklardan ergin olmalarından itibaren üç yıl içinde seçme hakkını kullanmayanlar. Mülga 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 25. maddesine göre Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlığı kaybedenler” olarak sıralanırken, Almanya’daki 14 Türk başkonsolosluğu, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başvuruları almaya başladı.

Öldürüldü! Donald Trump’a Suikast Girişiminde Bulunan Kişinin Kimliği Belirlendi
Donald Trump’a Yapılan Saldırı Güvenlik İhlali mi? “Çatıda Biri Olduğunu Söyledik, Kimse Bir Şey Yapmadı”

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
14.07.2024

vatandaşlık vergisi alınsın bunlardan. bedava oy verip bizim hayatımızı s2yorlar.

14.07.2024

Vatandaşlıktan çıkan geri giremesin. Sadece bunların çocukları olursa onlara verilsin. Millet can veriyor bu kimliğe sahip olabilmek için, bunlar oyun derdinde.

14.07.2024

demografik yapıyı bozmasınlar ;)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ