6 Yıl Önce Bugün Hayattan Koparılmıştı: 'Özge’m Bunu Hak Etmedi'

Kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, vahşice öldürülmesinin 6’ncı yılında da unutulmadı. Özgecan, Mersin’deki mezarı başında dualarla anılırken, Aslan ailesi duygu dolu anlar yaşadı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste vahşice öldürülen Çağ Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, mezarı başında dualarla anıldı.

Mezarda kızları için dua okutan anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan, duygulu anlar yaşadı.

“Kadına şiddet hiçbir zaman kader değil”

Baba Mehmet Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün bir 6 yıl geçirdiklerini söyledi. 

Aslan, “Psikiyatri ve psikolog destekleriyle ayaktayız. Özge’mi 6 yıldır unutmayan, kabri başında gelip dualarını esirgemeyen, ‘amin’ diyen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Memleketimiz ve bütün dünya kadına gösterilen şiddetle maalesef çok uzun yıllardır mücadeleyle geçiyor. Kadına şiddet hiçbir zaman kader değil. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibikadına şiddet insanlığa ihanettir’. Şimdiye kadar öldürülmüş, katledilmiş, incitilmiş bütün kadınlarımızın, kızlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah, annelerine, babalarına, sevdiklerine sabır versin” dedi.

“Özge’m bunu hak etmedi”

Anne Songül Aslan ise gözyaşları içinde çok üzgün olduklarının altını çizerek, “Unutamıyoruz. Hep acılıyız. Özge’m bunu hak etmedi. Bütün kadınlarımıza Allah yardım etsin. Kadına şiddet son bulsun. Özge’min hiçbir suçu, günahı yoktu. Saf, masum kızım evine geliyordu sadece. Kadın şiddeti son bulsun” diye konuştu.

Leyla Aydemir Cinayetinde Korkunç Detay Yıllar Sonra Ortaya Çıktı...
CHP'li Vekil 200 Bin Doz Aşı Kayıp Dedi ve Sordu: 'Yandaşlara mı Yapıldı?'
Erdoğan'ın 'Ananı da Al Git' Dediği Çiftçi Tarlasını Satışa Çıkardı: 'Hayatımı Mahvettiler'

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
11.02.2021

Mekanın cennet olsun güzelim nurlar içinde yat sana yapanı ve kadınlarımıza kızlarımıza çocuklarımıza yapanları Allah iki cihandada çektirsin.. meleğim nur içinde yat

11.02.2021

Ah be Özgecan.. Ah be melek.. Öldürülmek için, zarara uğramak için kadın olman bile yeterli bu ülkede. Nitekim öldürülme sebebinde bu. Kadın olduğun için hiçbir canlının hak etmediği bir sonla veda ettin bu dünyaya. Hiç içim(iz)den çıkmıyorsun kardeşim. Inşallah gittiğin yerde çok mutlusundur. Senden sonra hâlâ aynıyız. Hâlâ ruhsuzuz hâlâ kötüyüz. Senden sonra hâlâ insan olmayı beceremedik kardeşim. Bu dünyada yaşadığın her çile gittiğin yerde on katı güzellikler getirsin sana. Güzel uyu kardeşim, rahat uyu.

11.02.2021

6 yıl mı? Acısı hala dün gibi... Umur Yıldırım ( Şule Çet' in avukatı) bir söyleşide Özgecan' in çok yakın bir akrabasının çok daha feci bir şekilde eski eşi tarafından öldürüldüğünü anlatmıştı. Detayları o kadar iğrenç ki, anlatmaya dayanılmaz. Ne zaman Özgecan aklıma gelse o kadını da hatırlarım. Çektiklerini, yaşadıklarını hayal edemiyorum... Tabi bunlar sadece bizim bildiklerimiz. 6 yıldır bir arpa boyu yol alamamışız...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ