Pençe-Kilit Harekât bölgesinde yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerden 5’i şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar özel ekiplerle sürdürülüyor.
Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve dün akşam saatlerinde tutuklanmıştı.
Savcılıkta tüm suçlamaları reddeden Muhittin Böcek, “Benim mal varlığı değerim ortadadır. Bir tane ev için başka bir şahsa minnet edecek durumda değilim' diye konuştu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan “Aslan Diyarı” isimli hayvan parkından kaçan Zeus isimli aslan çiftçiye saldırdı. Ağır yaralanan çifti hastaneye kaldırılırken, kaçan aslanı yakalamak için çalışma başlatıldı.
Hayvan parkından kaçan ve çiftçiye saldıran aslan etkisiz hale getirildi.
Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltı işlemi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gerçekleşti. Soykan'ın emniyetteki işlemleri sürerken, çok sayıda gazeteci ve hak örgütü duruma tepki göstermişti.
Bugün mahkeme tutuklamaya sevk etmişti. Soykan kısa süre önce serbest bırakıldı.
CHP’li belediyelere yönelik Adana, Adıyaman, Antalya ve Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonların ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, operasyon iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, Ankara’ya yönelik herhangi bir operasyon olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.
Milli futbolcu Arda Güler’in 90 dakika oynadığı ve iki asist yaptığı maçta Real Madrid, Alman ekibi Borussia Dortmund’u 3-2 mağlup ederek FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda yarı finale yükseldi.
Real Madrid yarı finalde PSG ile karşı karşıya gelecek.
Edirne’de bu yıl 664’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanı yine heyecan doluydu. Finalde Orhan Okulu ile Feyzullah Aktürk karşı karşıya geldi. İki başpehlivanın kıyasıya mücadelesi tribünleri ayağa kaldırdı, izleyenler adeta nefesini tuttu. Kazanan büyük sevinç yaşarken, müsabakalar sırasında gelen şehit haberi davul zurnayı susturdu.
Yapay zeka ile hazırlanmış sahte hastane fotoğrafı, Bergüzar Korel’in sabrını taşırdı. Ünlü oyuncu, ailesinin büyük bir endişe yaşadığını, annesinin telefonlarının susmadığını söyledi. Sosyal medyadaki sorumsuz paylaşımlara isyan eden Korel, “Günlerdir bir AI haberinin kabusunu yaşıyoruz ailecek. Gerçekten delirttiniz artık.Tıklanma uğruna çoluğum çocuğum ailem düşünülmeden hiç üşenmeden bir görsel hazırlanmış.” diyerek takipçilerine seslendi.
Ünlü rapçi Murda, geçtiğimiz saatlerde halasını kaybetti. Halasına bir veda mesajı yazan ve veda mesajındaki 'Yukarıda Dua'ya seslen' cümlesiyle tepki çeken Murda, kendisini durduk yere eleştirenlere 13 günlükken vefat eden minik kızı Dua'yı hatırlatarak sert bir cevap vermek zorunda kaldı.