6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kazada Şoför Yüzde 47 Engelli Çıktı

İzmir'den Kapadokya'ya giden yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 28 kişinin ise yaralandığı kazada şoför Metin Çetintaş'ın, yüzde 47 oranında engelli olduğu ortaya çıktı. Ehliyetinin geçerliliğini kaybetmesine rağmen otobüs kullanmaya devam ettiği anlaşıldı.

Yüzde 47 engel

İzmir'den Kapadokya'ya 19 Şubat'ta gezi için gidenleri taşıyan Metin Çetintaş yönetimindeki tur otobüsü, Konya-Aksaray kara yolunun 54'üncü kilometresinde sürücünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. 46 yolcunun bulunduğu otobüste 6 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi yaralandı. Hafif yaralanan sürücü Metin Çetintaş, tedavisinin ardından çıkarıldığı Konya nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sürücünün üst aramasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2015 yılında verilmiş yüzde 47 engel oranını belirten ve sürekli olarak geçerliliği bulunan engelli kimlik kartı bulunduğu belirtildi. Sol dirsek ve el bileği arasında çift kırık, sol boyun femur kemiğinde kırık, dirseğinde sinir sıkışması ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle verilen engelli raporunda, Çetintaş'ın sol kolunu uzun süreli işlerde kullanamayacağı da belirtildi. Sürücünün, engelli raporunu aldıktan sonra B ve E sınıfı ehliyetinin geçerliliğini kaybettiği, buna rağmen trafik tescil birimine bildirim yapmadığı ve engelli ehliyeti almak için müracaatta bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

"Engelli raporum ehliyetime engel değil"

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanmasına başlanan sanık Çetintaş, savunmasında 'Ben şehirler arası otobüs kullanırım. Olay günü İzmir'den Kapadokya'ya tura çıkan bir aracın şoförlüğünü yaptım. Araçta 2 şofördük. Aracı Manisa'da aldım, Afyonkarahisar'a kadar getirdim. Afyon'da diğer arkadaş aracı kullanmaya başladı. Konya'ya yarım saat kala tekrar bana verdi. O arada ben uyudum, dinlendim. Sonrasında malum olay oldu. Hava rüzgarlıydı. Ayrıca gizli buzlanma da varmış. Karayollarının da yol çalışması yoktu. Kaza meydana geldi' dedi. Engelli raporu ile ilgili soruya ise, 'Kolumda platin var, ayrıca ciğerlerimden rahatsızım. Engelli raporum var; ancak ehliyetime herhangi bir engelim yok' cevabını verdi.

Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor istendi

Mahkeme, sanık Çetintaş'ın engeline ilişkin dayanak tedavi belgeleri ile raporun istenilmesine, raporlar geldikten sonra sanığın Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapılarak engel durumunun 'E' sınıfı ehliyet almasına ve şehirler arası otobüs kullanmasına mani olup olmadığına yönelik rapor hazırlanmasına karar verirken, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Popüler İçerikler

Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
YORUMLAR
30.10.2022

bu nasıl bir sorumsuzluktur ya😠 olan masum insanlara oldu, aq sana birşey olmadı!! böyle vicdanla nasıl hayatına devam edebileceksin!

memlekette ne kontrol kaldı ne kanun ne kural Patagonya gibi

30.10.2022

Arkadaşlar her engel her işe mani değil. Eğer engelliliğin çalışmaya mani oldupunu düşünürsek ayrımcılık yaparız. Önemli olan engelin türü ve yaptığı iş. Eğer olayda iddia edildiği gibi diğerlerinde engel varsa şoförlüğe mani olmayabilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ