6 Günlüğüne Keçi Olmaya Karar Veren Garip Ötesi İnsan: Thomas Thwaites

Alp Dağları'nda kendini keçi olmaya adamış bir adam yaşadı desek, garipser misiniz? Bir deney için yola koyulan Thomas, 3 gün bir keçi sürüsü ile, 3 gün de yalnız başına keçi olarak yaşadı. Bu yıl Eylül ayında da Londra'da deneyim fotoğraflarını sergileyecek.

Bir keçi olarak yaşamanın nasıl olduğunu merak eden Thomas Thwaites isimli adam bu merakını gidermenin nihai çözümünü keçilerin yürüyüşlerinden otlamalarına kadar tüm özelliklerini ve yetilerini deneyimlemekte bulmuş.

Hatta en abartı noktaya gelip, yemeyi planladığı çimeni sindirebilmek için, yalnızca keçilerde bulunan bir bakteriden üretilecek işkembe üretilmesi fikrini bile ortaya atmış...

Thomas Thwaites (keçi adam), İngiltere’de çalışmalarını yürüten bir konsept tasarımcı.

Tasarımcılığın verdiği yaratıcılık özelliğinden mi geliyor bu fikir bilemiyoruz... Kendine özel tasarladığı protez kol ve bacaklarla keçiler gibi yürüyor, otluyor, uyuyor, koşuyor...

Deney hakkında attığı bilgilendirme maillerinde, “Bir hayvan olmak mı? Çok daha dingin ve basit!” diyor Thomas.

Kaygılara, düş kırıklıklarına, günlük yaşamın varoluşsal sıkıntılarına karşı direnci yüksek bir varlık olarak yaşamanın nasıl olduğunu keşfetmek için yola koyulan keçi adamın bu isteğini “Wellcome Trust” isimli biyomedikal bir vakıf da desteklemiş. Hatta bir de sanat ödülü almış kendisi.

Thomas yine aynı maillerde, hissettiklerini de şu şekilde anlatmış:

“Kayalıkların arasında bir kilometreden belki biraz daha fazla onları takip edebildim. Sonra bir anda beni toz içinde bıraktılar. Günün geri kalanını onlara yetişebilmeye çalışarak geçirdim. Oldukça güzeldi, gerçek yumuşak çimenlerin üzerinde… Ama dağdan aşağı doğru inmek sahiden korkutucuydu. Çünkü düşseydim beni bir kayaya çarpmaktan koruyabilecek ellerim yoktu.”

Alpler'de karşılaştığı bir çoban, Thomas'ı sürüsüne kattı, ancak bir sürünün içerisinde keçi olarak yaşamak Thomas'ın düşündüğü kadar kolay değildi.

Protezlerle hareket etmenin zorluğuna bir de sürüye ayak uydurmak eklenmişti. Dağlık alanda keçilerle otlamak, yağmurlu ve soğuk havada otlarda uyumak, oldukça güçtü. Tüm bu sebeplerden ötürü, Thomas’ı gözlemleyen ekip her akşam kamp kurdu. Bir yandan da Thomas’ın bir insan olduğunu diğer keçilere belli etmemeye çalıştılar.

Thomas bu garip deneyi ile ilgili şunları aktarıyor:

“Posthümanizm, transhümanizm teknolojisi insanların arzularını gerçekleştirmesini mümkün hale getirmek için var. Bence bu arzuların hepsinin süper zeki arzular olmasına gerek yok. Bir diğer deyişle,herkes bir sayborg olmak istemeyecektir. Bazılarımız evrilmeyi değil aksini tercih edebilir.”

Bu garip deney karşısında, şaşkın şaşkın bakarken, söyleyecek söz bulamıyoruz... 😳

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'