İşte kabul edilen tasarıda öne çıkan 6 başlık şöyle:
Tasarıyla, trafik yoğunluğu içinde önemli bir paya sahip olan, çok büyük bir kısmının model yılı ilerlemiş veya yıpranmış olan şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, servis, özel halk ve belediye otobüsleri ile ticari yük taşımacılığında kullanılan kamyon, kamyonet ile tırların yenilenmesine yönelik düzenleme yapılıyor.
Buna göre, söz konusu araçların, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten 30 Haziran 2019'a kadar ilk iktisabı ÖTV'den müstesna olacak.
Faaliyet izninin kaldırılmasını gerektiren durumlar tespit edilen vakıf yüksek öğretim kurumları ile kurucu vakıflarına kayyum atanan vakıf yükseköğretim kurumlarının faaliyet izni, YÖK'ün teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile kaldırılacak.
İzni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, YÖK tarafından garantör üniversiteye veya belirlenecek bir devlet üniversitesine intikal ettirilecek.
Öğrencilerin nakledildiği yükseköğretim kurumları, faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun borçlarından dolayı sorumlu tutulamayacak.
İstanbul Kent Üniversitesi adı altında bir vakıf üniversitesi kurulacak.
Düzenlemeye göre, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan iş yerlerinin iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi görevlendirme yükümlülüğünün süresi 1 Temmuz 2017'ye uzatılacak
TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi.
AA
OTV siz arac nedir ya. olm koca devlet vere vere vergisiz arac alma hakki mi veriyor hemde 1 seferlik? sehit esini ya da cocugunu memur yap uzun donemde daha yararli olur. hep soylerim . Vatandasin hicbir degeri yok . o sehitler bok yoluna gittiler hepsi
100'den fazla yeri özelleştirme şeyini şu şeyden kaldırdılar ya içim rahatladı.