6 Ağustos 2024 Piyasa Hareketleri: Borsa Tırmanırken, Dolar Yükselişte, Altın Neden Düştü?

Piyasaların nabzını tutmaya devam ediyoruz ve 6 Ağustos 2024 itibarıyla sizler için en güncel piyasa verilerini derledik. İşte detaylar:

Borsa yükseliyor!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, %0,29 artışla 9,921,69 puana yükseldi. Bugünkü toparlanma, özellikle bankacılık ve sanayi sektörlerindeki güçlü performanstan kaynaklandı. Yatırımcıların olumlu beklentileri, endeksin yükselmesine katkı sağladı.

Yükseliş devam ediyor!

Dolar/TL kuru, %0,69 artışla 33,5952 seviyesine yükseldi. Küresel piyasalarda dolara olan talebin artması ve iç piyasalardaki ekonomik gelişmeler bu artışı tetikledi.

Euro da tırmanışta!

Euro/TL ise %0,62 artışla 36,7884 seviyesinden işlem görüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın politika kararları ve Avrupa ekonomisindeki toparlanma sinyalleri, euro'nun TL karşısında değer kazanmasına neden oldu.

Euro/dolar paritesi: Parite geri çekildi.

Euro/dolar paritesi %0,16 düşüşle 1,0934 seviyesine geriledi. Avrupa ekonomisindeki belirsizlikler ve doların küresel piyasalarda güçlenmesi, bu düşüşü beraberinde getirdi.

Altın fiyatlarında değer kaybı sürüyor.

Altın fiyatları, ons başına %0,95 düşüşle 2.387,44 dolara geriledi. Altındaki bu düşüş, yatırımcıların risk iştahının artması ve alternatif yatırım araçlarına yönelmesiyle bağlantılı.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış