Hiç Gerçek Gibi Gözükmeyen 5 Antik Su Altı Şehri

Hepimiz Atlantis'i duyduk, suların yuttuğu, antik, koskoca şehir.Atlantis'in varlığı henüz kanıtlanamasa da, muadili bir çok mükemmel su altı şehirleri bulundu, nefesinizi kesecekler!

1. Port Royal, Jamaika

Fahişeleri, içkileri, gece boyu süren partileriyle, Port Royal, 'Dünyanın en günahkar ve lanetli şehri' olarak biliniyordu. Ta ki 1692'nin Haziran'ında Jamaika'yı sallayan 7.5 deprem Port Royal'ı okyanusun derinlerine gömene kadar.

Allah vergisi gökten gelen bir deprem miydi yoksa yapılanların günah cezası olarak mı bu şehir yıkılmıştı? İnsanlar yüzyıllarca ikinci seçeneğin doğruluğuna inandılar.

Yeni Dünya'nın en büyük ve avrupai şehirlerinden olan Port Royal, üzerinde 2.000 vatandaşıyla okyanusun dibine ve tarihe gömümüş, şimdilerde ise 12metre dipte yatıyor. Arkeolojik keşfi mükemmel keyifli olan bu şehir, dokusuyla su altı misafirlerini etkiliyor.

2. Yonaguni-Jima Piramitleri, Japonya

Uzmanlar bugün hala, Yonaguni Anıtı'nın insan eliyle mi yapıldığını yoksa doğal şartlarla mı oluştuğunu çözmekte zorlanıyor.

Doğal şartlarla oluştuğu yönünde bazı kanıtlar varsa da, taraçalı taşlarına, üçgen şekillerine bakılarak nasıl böyle bir doğal güzelliğin oluşabileceğine hayret ediliyor. Deniz tabanından 76 metre kadar yükselen piramit, scuba-divingçileri güzelliğiyle cezbediyor.

Eğer bu yapı, insan eliyle yapılmışsa, uzmanlara göre milattan yaklaşık 10,000 yıl kadar önceye dayanan bir tarihi olmalı.

3. Dwarka, Kambay Körfezi, Hindistan

Masallara konu olmuş bu Antik Hindistan şehri, (Lord Krishna) sanıyoruz ki mit değil, gerçeğe dayanıyor.

Hikayeye göre Lord Krishna'nın göz alıcı altın, gümüş ve bilimum değerli madenden yapılan göz alıcı 70,000 saraydan oluşan bir şehri vardı. Şehir, zenginlikleriyle ünlüydü ancak Lord Krishna'nın ölümünden sonra Dwarka denize batmaya başladı.

Kalıntılar şuanda denizin yaklaşık 39 metre dibinde konuşlanmış durumda. Hindistan'ın en eski 7 şehrinden biri olan Dwarka, uzmanlara göre mükemmel geometrisiyle dikkat çekiyor.

4. Lion City of Quiandao Lake, Çin

Dünyanın en çok konuşulan su altı şehrine hoşgeldiniz. Çindeki Lion City tam bir mucize.

Doğu Han Krallığında kurulan, yaklaşık M.Ö. 25-200  yılları arasında oluşan bu yapı, 62 futbol sahası büyüklüğünde. Yüzey olan Thousand Island Gölü'nün yaklaşık 25-30 metre dibinde bulunan bu şehir, 1950'lerde baraj yapımı için suların altına gömülmüş. 

Ama bu onun turistik değerinden bir şeyler almayı bırakın, aksine değerine değer katmış. Çin'in en turistik noktalarından birisi şu anda Lion City.

5. Kleopatra Sarayı, İskenderiye, Mısır

Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın sarayının olduğuna inanılan bu şehir, 1,500 yıl kadar önce depreme kurban gitmiş.

Kraliyet motiflerinin yanında, arkeologlar Isis tapınağını bulduklarını iddia ediyorlar. 140'ın üzerinde yapıt sunan bu şehirde, Kleoptra'nın mezarı ve müzesi de olduğuna inanılıyor.

Henüz dalgıçlara açık olmayan bu alan, umuyoruz ki turist ziyaretlerine kısa sürede açılır ve Mısır'a gezmeye gidenler bu mucizevi sarayı görebilmiş olur.

Popüler İçerikler

Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!