53 Milyon Yıl Önce Yaşayan Dünyanın En Eski Memeli Hayvanı Adana’da Ortaya Çıktı!

Adana'nın Feke ilçesinde 53 milyon yıl önce yaşayan dünyanın en eski en küçük memeli hayvanı olduğu öne sürülen Batodonoides Vanhouteni görüldü.

Şimdiye kadar yaşamış en küçük memeli olarak bilinen Batodonoides Vanhouteni, Feke ilçesinde bir çiftçi tarafından bölgede ilk kez görüldü.

Veteriner Tevfik Yüceli bölgede görülen canlıların büyük bir heyecan uyandırdığını kaydederek vatandaşların bu tarz ilginç canlıları buldukları zaman zarar vermeden kendi ortamlarını kalmaları ve Doğa Koruma ve Milli parklar ekiplerine haber verilmesini istedi.

Yüceli, canlının 53 milyon yıl önce yaşayan ve dünyanın en eski memelisi olarak bilinen bilimsel adı Batodonoides Vanhouteni olduğunu ifade ederek, “Bu canlı yeryüzünde yaşamış ilk memeli canlı olup, özellik olarak anatomik yapısı fareye çok beziyor ama fareden çok daha küçük bir canlı. Ağırlığı 1,3 gram, dişleri 1 milimden daha küçük. Bu aslında bölgemiz için çok heyecan verici" dedi.

Yüceli, vatandaşları da hayvana karşı uyararak, "Bu hayvan fareye benzer ama değil. Kimseye de bir zararı olmaz. Bu nedenle tarz canlıları görünce doğa korumaya bildirmek gerekir. 53 milyon yıl önce dünyada görülmüş. 1998 yılında Amerika'da tespiti yapılmış. Ülkemizde de daha önce nadir bölgelerde görülmüş. Feke ilçemizde ilk kez görülmüş ve bizleri heyecanlandırmıştır” diye konuştu.

Karısı da Dahil 42 Kadını Vahşice Öldürmüş! Kenyalı Seri Katil Tüm Cinayetlerini İtiraf Etti
İstanbul’da Olanlar Dikkat! İstanbul İçin 4 Günlük Sıcak Hava Uyarısı Geldi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
YORUMLAR
15.07.2024

yeryüzünde yaşamış ilk memeli koca burunlu sıska bi fare miymiş yani?

15.07.2024

Eksik olmuş, en küçük memeli 😄

Sicaklardan cikmistir

15.07.2024

1 mm den küçük gibi durmuyor ama siz bilirsiniz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ