50 Bin İngiliz İstanbul'a Gelecek: Turizmcilerden 'Sokak Stadyumları' Önerisi

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde İngilizlerin finale kalması, en çok Türk turizmine yarayacak. Bu iki kupada da finale kalan takımlar 14 Ağustos’ta Süper Kupa finali için İstanbul’a gelecek ve 50 bine yakın İngiliz turisti de peşinden sürükleyecek. Turizm sektörü temsilcileri ise daha fazla İngiliz'i çekebilmek için 'sokak stadyumları' projesini öneriyor. 

"Gittikleri ülkede en fazla harcamayı İngilizler yapıyor"

İstanbul’da oynanacak olan Süper Kupa maçının turizme katkısını değerlendiren İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı Halil Korkmaz, şöyle konuştu:

 “Dünyada spor turizmi hızla büyüyor. Bu rakam 200 milyar doların üzerinde. Burada da aslan payını futbol kapıyor. Bugün Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası finallerinde dönen ekonomi çok ciddi boyutlara ulaştı. UEFA Süper Kupa da bu finallerden birisi. Ancak bu yılkini özel kılan ise İngiliz takımları. Dünyada kendi ülkesi dışında maçlara en çok giden taraftar grubu İngilizler... Gittikleri ülkelerde de en fazla harcamayı onlar yapıyor. Biz final için en az 50 bin İngilizin İstanbul’a geleceğini öngörüyoruz. Bu taraftarların ortalama iki günlük harcaması ise 1200 Euro seviyesinde.”

"Dev ekranlarla ‘sokak stadyumları’ kurulabilir"

Süper Kupa finali için daha fazla İngilizin İstanbul’a çekilebileceğini de anlatan Halil Korkmaz, “Bu yıl Türkiye’ye gelecek olan İngiliz turist sayısı rekor kıracak gibi. Bunu tur paketlerinin satışlarında da görüyoruz. İngiltere’de tüm medya ‘tatil için Türkiye’ye gidin’ diyor. Ağustos ayında Antalya, Fethiye, Muğla gibi şehirlerde olacak binlerce İngiliz var. Onların da maç günü İstanbul’a gelmek isteyeceğini tahmin ediyoruz. Böyle bir durumda İstanbul’da Yenikapı, Beşiktaş, Taksim ve Sultanahmet gibi noktalarda dev ekranlarla ‘sokak stadyumları’ kurulabilir böylece daha fazla turist çekilir” dedi.

Vodafone Park’ın adı final için değişecek

Öte yandan Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak olan Beşiktaş’ın stadı Vodafone Park’ın adı maç için değişecek. UEFA kuralları gereği statlarda sponsor isim varsa finallerde bu isim kullanılmıyor. UEFA da kendi resmi sitesinden yaptığı duyurularda “Beşiktaş Park” adını kullanıyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
11.05.2019

Şimdi Berat Albayrak parmak hesabı yapmıştır ulan 50 bin ingiliz gelse her biri £500 döviz bıraksa iyi iyi...

11.05.2019

berat albayrak: bakın burası çokomelli

11.05.2019

Are you cola?

11.05.2019

inşallah bizim millet bu işin üstesinden gelir .. öldürmesinlerde kimseyi ..

TÜM YORUMLARI OKU (19)