5 Ülke 5 Bin Asker... Dev Tatbikat

ABD ve Endonezya orduları, Çin ile yaşanan gerilimin gölgesinde Sumatra Adası'nda ilk kez başka ülkelerin de katılım sağladığı ortak muharebe tatbikatlarına başladı.

Yapılan açıklamada tatbikatın Özgür ve Açık Hint-Pasifik politakasını desteklemek olduğu vurgulandı.

ABD'nin Cakarta Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu tatbikatların özgür ve açık Hint-Pasifik politikasını desteklemek için birlikte çalışabilirliği, kabiliyeti, güveni ve iş birliğini desteklemek için tasarlandığı belirtildi.

ABD Pasifik Ordusu Komutanı General Charles Flynn, yaptığı açıklamada, 'Bu, ABD-Endonezya bağının bu önemli bölgede kara kuvvetleri arasında büyüyen ilişkisinin bir sembolüdür. Çünkü kara kuvvetleri, bölgenin güvenlik mimarisini birbirine bağlayan yapıştırıcıdır.' ifadesini kullandı.

ABD, Endonezya, Avustralya, Japonya ve Singapur'dan 5 binden fazla askerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatlar, '2009'dan bu yana bölgedeki en büyük tatbikat' olarak gösteriliyor.

Operasyon görüntüleri dünya basınında yer aldı👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlginizi çekebilir 👇

Metrolar, Tüneller ve Fazlası: Tayvan, Hava Saldırısına Önlem Almak İçin Sığınakları Hazırlamaya Başladı
Çin'den Ekonomik Hamle Geldi: Çin Tayvan'a Ait 100'den Fazla Markanın İthalatını Yasakladı!
Amerika'da Kalifornia ve Illinois Eyaletlerinde 'Maymun Çiçeği' İçin Acil Durum İlan Edildi!

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
03.08.2022

Düşünsenize Çin’in bu sebeple avrupa ve amerika’ya ambargo uyguladığını. Amerika 10 seneye western filmlerine döner.

03.08.2022

Amerika'nın western filmlere döndüğü bir senaryoda çin hangi filmlere döner onu yazmayı unutmuşsun

03.08.2022

cin'e gozdagi neden endonezyada veriliyor. nedeni malacca bogazi. endonezya ile malezya arasinda cin denizini hint okyanusuna baglayan dar bir gecit, cin'in neredeyse tum ticareti, ihracati, petrol enerji ihtiyaci bu bogaz uzerinden geciyor. bu bogaz kapandigi an cin icin saat geri saymaya baslar, bir kac ay icinde petrol enerji gida hersey karneye baglanir, ekonomisi can cekismeye baslar. cin rusya gibi enerji ve gidada kendine yeterli bir ulke degil. malaccaya alternatif gecisler tabikiyki var ama hepsi endonezya adalari arasindaki dar bogazlar, guclu bir donanma tarafindan kolayca kesilebilecek yerler, endonezyanin cevresinden dolasilsa bu seferde baska bir abd muttefiki avustralya karsilarina cikiyor.

03.08.2022

abd nin cin stratejisi cin'i okyanustan kusatarak bogmak. japonya guney kore filipinler tayvan, endonezya hepsi cin'i okyanustan izole ediyor, kolayca cin'in global ticaret yollarini kesebilirler. cin'in tayvan uzerine bu kadar yuklenmesinin sebebide bu, bu kusatmayi yarmak. alternatif olarak cin kara uzerine ipek yolunu yeniden canlandirarak boyle bir ambargo halinde nefes alabilmek istiyor. bu yuzden orta asya ve pakistana buyuk yatirimlarda bulunuyor ama karadan bu kadar uzun bir hat deniz ticareti gibi mumkun degil olmaz. gunumuzdeki tankerler ve konteyner gemileri yukleri cok buyuk verimlilikle cok uzak mesafelere tasiyor, bunun karadan dengi cok zor.

TÜM YORUMLARI OKU (8)