5 Milyon TL'ye Balık mı Olur? Açık Artırmaya Çıkartılan 212 Kiloluk Balık Ağızları Açık Bıraktı!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yılın ilk balık pazarı açık artırması ağızları açık bıraktı. Yapılan açık artırmada rekor fiyatla satılan balık tamı tamına 212 kiloydu. Açık artırmada orkinos için verilen en yüksek fiyat 5 milyon lira olunca haberi görenler '5 milyon liraya balık mı olur?' dedi. Gelin şimdi hep birlikte bakalım. 👀

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Toyosu balık pazarında, her yıl geleneksel olarak düzenlenen açık artırma bu yıl da ağızları açık bırakan görüntülere imza attı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi akıl almaz büyüklükteki balıklar, rekor fiyatlara alıcı buldu.

Toyosu balık pazarında her yeni yıl tatilinde dünyanın dört bir yanından ziyaretçi bulunduran Japonya, izleyenin de katılanın da muazzam derecede eğlendiği açık artırmalar yapıyor.

Yılın ilk günlerini mevsimsel lezzetler yiyerek geçirmenin şans getireceğine olan inanç, Japonya'da eski zamanlardan beri süregeliyor. Yılın ilk tonbalığı açık artırmasına verilen önem de, bu düşüncenin peşi sıra geliyor olmasından kaynaklanıyor.

Bu yılki açık artırmada rekor fiyatla alıcı bulan balık ise 212 kiloluk bir orkinos oldu.

36,04 milyon Yen'e satılan balık; dolara çevrildiğinde yaklaşık 271.500 ABD doları, Türk Lirası olarak hesaplandığında ise 5 milyon TL ediyor.

2017 yılında düzenlenen açık artırmayı hatırlarsanız Tsukiji balık pazarında gerçekleşmişti. Yine 212 kilo ağırlığında mavi yüzgeçli bir orkinos balığı o zamanlarda 72 milyon Yen'e satılmıştı. Fakat o dönem dövize çevrildiğinde 614 bin dolar ediyordu.

Aynı şekilde 2020 yılında Toyosu'da gerçekleşen açık artırmada 276 kiloluk orkinos, 193.2 milyon Yen'e satılmıştı. 3 yıl döviz göz önünde bulundurulduğunda 11 milyon lira gibi bir karşılık görmüştü.

Japon Mutfağının En Popüler Yemeği Suşinin Çeşitlerini ve İçeriklerini Merak Edenlere Rehber Olacak Bilgiler

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
08.01.2023

mavi yüzgeçli orkinos için normal bir fiyat

08.01.2023

Allah'tan balık sevmiyorum :) gerçi habere de inanmadım da neyse.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ