5 Dakikadan Az Bir Sürede Modern Toplumlardaki Mutluluğu Anlatan Kısa Film: Happiness

Mutluluk sizin için ne anlama geliyor? Ev, araba, sağlık, kariyer? Mutluluğu ararken aslında bizim için önemli olan şeyin ne olduğunu görmediğimizi yüzümüze çarpan bir kısa film var karşımızda; Happiness.

Londra merkezli sanatçı ve animatör Steve Cutts'ın elinden çıkan ve 5 dakikadan az bir sürenizi ayırmanız gereken o kısa film:

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.12.2017

kesinlikle muhteşem. Tek bir Adam tarafından yapıldıysa EKSTRA saygıyı hak ediyor büyük ölçüde hemde.

04.12.2017

Ya şey değil mi burası? İSTANBUL!

04.12.2017

Çok güzel olmuş. Hele ki sıçan bireyler benzetmesi on numara olmuş. Ve bu İLKEL YAŞAM FORMU halen medyada, okullarda o 'kutsal' öğretmenler ve o çok saygıdeğer iktisatçılar ve hatta bilim adamları tarafından, evde ailemiz tarafından bize mutlak özgürlük olarak pazarlanıyor. Kapitalizm ya da materyalizm aslında bunlar da birer dindir. Kapitalistlerin de mabedleri var, papazları var gündelik ritüelleri var. Kapital yaşam ya da adı her neyse bunlar sadece tüketimin felsefesini yaparlar. Özgürlüğün felsefesini değil. Kapitallere göre tüm bireyler tüketici olarak doğmuştur ve mal ve hizmet tüketerek sınırsız mutluluğa erişebilirler.

04.12.2017

Aslında bakmayın bu yapı karmaşık bir toplumsal düzenin arkasına saklanmış olabilir ama temel felsefe ve inanışları çok basit ve çocuksu gerçekler üzerine kurulu. Bu çarpık düzenin temelinde Statü sevdası, Sürekli bir üst sınıfa geçme mücadelesi, Tüketim toplumundan aslan payını kapma arzusu, Güç zehirlenmesi, insan ihtiyaçlarının sınırsız olduğu yanılgısı, Sonsuz edilgenlik ve sonsuz tüketimin sınırsız mutluluğun kaynağı olduğu düşüncesi, Artan nüfusun sınırlı kaynakları tüketme ve iş alanlarını yok etme noktasına getirdiği safsatası, Makine gücünün insan gücünün yerine tamamen ikame edilebileceği, aksi halde köleliğe dönüş yapmamız gerektiği, materyalizmin mutluluğa giden biricik yol olduğu gibi yanlış inanışlar ve varsayımlar var.

TÜM YORUMLARI OKU (5)