Türkiye'de çok ciddi ekonomik krizin var olduğuna da dikkat çeken avukat Kiraz, ev sahibi ve kiracılar arasında çıkan soruna ilişkin çözüm üretilmediğini vurguladı. Avukat Kiraz sözlerine şöyle devam etti: “Burada çok ciddi bir barınma krizi, çok ciddi bir ekonomik kriz var. Bu krizi yaratanlar mal sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara hiçbir çözüm üretemiyorlar. Bu tablo eylül ayında, okulların açıldığı, öğrencilerin ciddi br sirkülasyon içine girdiği dönemde maalesef düşme ihtimali görünmüyor. Türkiye’nin bu tablodan çıkabilmesi mevcut ekonomik yapıyı sürdüren zihniyetle mümkün değil. Hollanda’da, Fransa’da, İspanya’da çokça gördüğümüz ‘kiralık sosyal konut’ uygulamasına Türkiye’nin geçmesi lazım. Sosyal konut, devletin, belediyelerin ve özel sektörün çok rahat üretebileceği konutlardır.”
Kira sorunuyla beraber kültürel çöküşünde yaşandığının altını çizen avukat Kiraz, “Türkiye’de kiralık konut meselesine yaşadığımız en büyük sorun, yabancıya mülk satışı ve fiyatların artması sebebiyle özellikle kentlerde yaşayan entellektüel kesimin sosyal olarak bu hayattan uzaklaşması olarak yansıyor. Örneğin Kadıköy’de birçok gazeteci, avukat dostumuz başka şehirlere taşınıyor. Bu artış devam ettiği müddetçe buraya kentin yeni zenginleri geliyor. Bu ilçelerin dokuları bozuluyor ve sosyolojik tabloyu değiştiriyor. Şu an yaşanan tablo bir kültürel çöküş ve bu tabloyu çözebilecek unsur Türkiye’nin mevcut siyasi yapısının değişmesidir” diye konuştu.
Ev sahibi kadına üzülüp vicdan azabı çekeceği yerde evim boşaldı diye seviniyorsa şaşırmam, çünkü çoğu ev sahibi para hırsıyla insanlıklarını kaybetti! Bu ülkeyi bu hale getirenler ve insanların kanını emmeye çalışan ev sahipleri neye inanıyorsanız o belanızı versin.
ah teyzem kiyamam sana.ama suc ev sahibinde degil ekonomiyi bu hale getiren bakanlarda.benim annemin izmirde evi var ama kendisi istanbulda yasamak zorunda suan.istanbuldkai ev sahibi 5ten 9 a cikardi ama kendisi evini 5ten 7.5a cikaramadi mahkemelik oldu.suc simdi kimde?bu kira artislarinin sebebi o kirayla gecinen ev sahiplerinde mi?ikinci bir evi olanlar tabiki dhaa makul olmali.Allah sifani ve refahini versin inslalah cok uzuldum cok ne hale geldik
Çok uzun zaman önce bizim ülke insanının çoğunluğunda vicdan duygusunun olmadığı kanaatine vardım. Bizim ülke diyorum çünkü ben bu ülkede yaşayıp buradaki insanları gözlemleyebiliyorum.