49 Yıllık Ehliyetini Yeniletmek İsterken Mahkemelik Oldu!

Son dönemlerde sık sık gündemde olan ehliyet yenileme süreçlerinde dikkat çeken bir olay yaşandı! Gökhan Oktar, 49 yıllık ehliyetini yeniletemedi! 

İşte, detaylar...

Eski sürücü belgelerinin değiştirilmesi prosedürü kapsamında, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih, 31 Aralık 2024 olarak belirlendi.

Haliyle milyonlarca kişi ehliyetlerini yenilemek için harekete geçti. Gökhan Oktar da onlardan biriydi. Ancak engel durumu nedeniyle sağlık raporu alamayınca 49 yıllık ehliyetinden oldu.

Oktar, çocukluğunda yaşadığı kaza sonucunda iki elini kaybetmişti!

49 yıldır araba kullandığını ve ehliyeti olduğunu ifade eden Gökhan Oktar, ehliyetini yenilemek isterken kendisini mücadelesi içerisinde buldu. 

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, Oktar ehliyetini 1975 yılında almıştı. 

Kaynak

Yenilemek isterken ehliyetinden olduğunu söyleyen adam, şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek!

Gökhan Oktar, konuya ilişkin yaşananları ise şöyle dile getirdi: 'Ehliyeti yenilemek için sağlık raporu istendi, sağlık raporu verilmedi’’ böylece Oktar, hukuki yollara başvurdu. 

“Önce mahkemeye gittim, ‘Yetkimiz yok’ dediler. Danıştay da davayı aleyhime sonuçlandırdı. Son olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittim. Oradan da sonuç alamadım” diyen Oktar, şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeye hazırlanıyor.

Peki, Sürücü Sağlığı Yönetmeliği Nasıl?

Görme kaybından işitme kaybına, uzuv ve organlardan kronik hastalıklara pek çok konunun incelendiği 'sürücü sağlığı yönetmeliğinde', bu konuya ilişkin bölüm bulunuyor. 

'Baş ve boyun hareketlerinde %50, Bel hareketlerinde %75’ten fazla kısıtlılığı olanlar da ehliyet alamazlar. İki bacağı veya tek bacağı olmayanlar H sınıfı sürücü belgesi alabilirler. İki kolu veya tek kolu almayanlar ise hiçbir şekilde sürücü belgesi alamazlar.'

İlginizi Çekebilir

Tesla'dan 29 Ekim Sürprizi! Cumhuriyetimizin 101. Yılına Özel Ücretsiz Hizmet Verecek!
Ünlü Astrolog Can Aydoğmuş Daha Önce Yazdığı Astrolojik Öngörüsünü Patlama Sonrası Hatırlattı
Genç Kadının Yuttuğu 18 Santimetrelik Yemek Çatalı Bilimsel Makaleye Konu Olacak!

Popüler İçerikler

Terör Saldırısı: Ankara Kazan'da Bulunan TUSAŞ'ta Patlama ve Silah Sesleri!
Gazeteci Hande Fırat, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan Şartlarını Yazdı: 3 Şart Var!
Dudak Dudağa Öpüşmüşlerdi: Sıla Doğu ve Dilan Polat'a "Hayasızca Hareket" Suçundan Soruşturma Başlatıldı!
YORUMLAR
25.10.2024

e olm kol yok bacak yok bi zahmet eşin dostun götürsün nereye gideceksen trafikte başkalarını düşün iyi olmuş verilmesin ehliyet

25.10.2024

ABİ NEYİ ZORLUYORSUN ANLAMIYORUM Kİ

25.10.2024

Ya zaten iki gr eğitimli olan ve belirli bir zekaya sahip olan biri bu tip koşullardayken öncelikle başkalarını riske atmamak için araç kullanmaz, onu geçtim 2gr dan az zekası olan bu dayı bir de ülkeyi dava edecekmiş....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ