45 Yıldır Şiddet Gördüğü Kocasını Öldüren Kadına Af Çıktı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ikinci kez af yetkisini kullandı. Çocuklarına ve kendisine şiddet uygulayıp cinsel saldırıda bulunan 47 yıllık eşini öldürdüğü için hapse atılan Jacqueline Sauvage, 2.5 ay içinde serbest kalacak.

Fransa’da 2012’de Jacqueline Sauvage oğlunun intiharından bir gün sonra, 10 Eylül 2012'de, 47 yıldır evli olduğu kocası Norbert Marot'u ona ait tüfekle 3 el ateş ederek öldürmüştü.

Sauvage oğlunun, babasının tacizi nedeniyle intihar ettiğini iddia etmiş, saldırgan bir alkolik olduğunu söylediği kocasının yıllardır kendisine ve 3 kızına tecavüz edip şiddet uyguladığını belirtmişti.

400 binden fazla imza toplanmıştı

Davaya destek için kurulan ve binlerce üyesi olan derneğin yardımını alan Jacqueline Sauvage, 2015 yılı Aralık ayında 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmış, sonrasında da Fransa’nın çeşitli yerlerinde François Hollande’nin Jacqueline Sauvage’ı affetmesi için gösteriler düzenlenmişti.

Kadın örgütleri dava süresince Sauvage’a büyük destek vermişti.  Öyle ki Sauvage’ı salıverilmesi için 400 binden fazla imza toplanmıştı. Osez le Feminisme örgütü de meşru müdafaanın tanımının kadına şiddeti de kapsatacak şekilde genişletilmesini talep etmişti.

Hollande, Suavage’ın 3 kızıyla yaptığı görüşme sonrası bu kararı aldı

Sauvage, Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından affedildi. Hollande’ın Suavage’ın 3 kızıyla yaptığı görüşme sonrası aldığı bu karar sayesinde, 68 yaşındaki Suavage nisanın ortasında hapisten çıkabilecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Bunun istisnai bir insani durum olması sebebiyle, Cumhurbaşkanı Hollande, Sauvage’ın mümkün olduğunca çabuk ailesinin yanına dönmesini sağlamak istedi” ifadesi yer aldı.

Sputnik ve DHA

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
31.01.2016

Olması gereken..hatta bir tane pisliği eksilttiği için plaket verilmeli.

01.02.2016

45 yıl niye bekledin töyzööö diyenler var. çoluk vardır çocuk vardır. kadın insandır. kıyamaz. seviyordur, aşıktır. nereden bilecen aq. adamı niye haklı çıkartıyonuz dalyaraklar. hukuk profesörü kesilmişler bir de adalet sistemine laf atmışlar. kadın söyleyebilse öldürmez heralde. var işte bir bok.

31.01.2016

Dünyanın problemi demek ki kadına şiddet. Kimsenin kimseye tahammül edemediği bu devirde, özellikle kadına şiddet konusunda önleyici, caydırıcı önlemler alınmalı.

TÜM YORUMLARI OKU (28)