42 Yıldır Kayıp Olan ‘Power of the Daleks’ Animasyon Filmi Oluyor

Doctor Who’nun en ünlü kayıp bölümlerinden Power of the Daleks, çekimlerinin ellinci yılı şerefine BBC tarafından animasyon filmine dönüştürülüyor.

İlk kez 1966 yılında, altı bölümden oluşacak şekilde yayınlanan Power ofthe Daleks (Daleklerin Kudreti), oldukça ünlü bir Doctor Who serüvenidir. İkinci doktor Patrick Troughton’ın ilk kez başrol oynadığı bu tam macera ne yazık ki günümüze kadar ulaşamamıştır.

1974 yılında tüm film negatifleri yok edilen diziden geriye sadece ses kayıtları ve fotoğraflar kalmış

BBC'de o yıllarda daha değerli görünen materyallere arşivlerinde yer açmak için bazı eski kayıtları çöpe atılırdı ve Power of the Daleks de bu uygulamanın kurbanı olmuş.

Kayıp Rıhtım'da yer alan habere göre; BBC bugün yaptığı bir açıklamayla dizinin ilk kez yayınlandığı tarihte, yani 5 Kasım’da Power of the Daleks animasyonunu izleyicilerle buluşturacağı müjdesini verdi.

İlk etapta sadece BBC Store üzerinden dijital olarak sunulacak film daha sonra diğer ülkelerde de DVD olarak satışa sunulacak.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
07.09.2016

ahhahah! sonunda! sonunda izleyebileceğiz adam akıllı

08.09.2016

Doctor Who'nun son sezonunu izleyesim gelmedi hiç. 10 ve 11. doktordan sonra ısınamadım doktora. Amy'den sonra Clara da öyle

21.09.2016

Sonunda! Sesimi duyduğun için teşekkürler editörcüğüm. Exterminate! Hhvghvbjb

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ