400 Milyon Dolarlık Sevgi: Katar Şeyhi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a VIP Uçağını Hediye Etti!

Katar Emirliği’ne ait Boeing 747-8 tipi bir özel uçağın, Katar Şeyhi el Sani’nin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldığı belirtildi.

2012 model

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012’de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde ‘Bu uçak kimin’ soruları ortaya atılmıştı. Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası’ndan San Antonio’ya gitti. Burada ‘Very VIP’ olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015’te Katar Emirliği’ne teslim edildi.

Koltuk kapasitesi 76

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş ekibi de bu uçakta görev yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçak üç yıllık hizmet süresinde 436 saat uçtuğu, toplam 200 iniş kalkış yaptı.

Satışa çıkmıştı

Uçağın satış kararından sonra bazı ülkelerin ilgilendiği öğrenildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Cumurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu talep üzerine uçağı hediye etti.

Pilotlar 777 filosundan

Geçtiğimiz ay THY, bu uçakta görev yapacak pilotları belirledi. Ekip benzer kokpite sahip olmaları nedeniyle 777 filosundan seçildi. Simülatör ve yer eğitimlerini tamamlayan pilotlar yurda döndü.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi

Katar’dan önce inceleme için Basel’deki AMAC Aerospace tesislerine getirilen uçak dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçtu. Boeing 747-8’in boyama ve modifikasyon işlemlerinin HABOM tesislerinde yapılacağı öğrenildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
13.09.2018

Siyasal İslam tam olarak budur. Sizi besmele çekerek Allah diyerek her gün s..erler, 3 kuruş paraya muhtaç ederler, kendileri her boku her haramı günahı yerler. Bakınız tarikatlar, cemaatler, Arap şeyhleri, kralları, oğulları ve artık onlarla aynı tarz hayatı yaşayan AKPliler... Arabistan'da ve şeriat olan yerlerde kadının hiçbir hakkı yokken birçok şeyin cezası idamken hapisken Araplar teknede 50-100 hatunla gezer evde yüzlerce kadınları olur kendilerine her şey serbest. Katar'a RTE'nin verdiklerinin yanında uçak devede kulak bile olmaz... RTE Katar'a vatanı peşkeş çekti uçak nedir ki

13.09.2018

küçükken bende pahalı birşey aldığımda babamlar kızmasın diye hediye derdim ;)

13.09.2018

aKarada, havada, suda.. her yerde sarayda olmak istiyor adam, ülkesi batarken oh ne güzel. AK çomarların da ağzı kokuyor ŞOK'larda BİM'lerde 3 kuruşa. Gerçekten İslam forever. Allahu Ekşın

13.09.2018

Voooooov haram broooo ..

TÜM YORUMLARI OKU (95)