4 İlin Muafiyeti de Kaldırdı: Almanya'dan Türkiye'nin Geneline Seyahat Uyarısı

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle riskli ülkeler arasında görülen Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında güncelleme yaptı. Buna göre seyahat uyarısından muaf tutulan Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya da 9 Kasım'dan itibaren seyahat uyarısı kapsamında yer alacak.

Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya illerini seyahat uyarısının dışında bırakmıştı

Yaz turizm sezonunda Türkiye'nin seyahat uyarısı yapılan ülkeler listesinden çıkarılması için Ankara ile Berlin arasında yoğun görüşme trafiği yaşanmış, Türk hükümeti Almanya'ya güçlü baskı uygulamıştı. Ankara'nın koronavirüsle mücadelede kapsamlı bir turizm ve hijyen konsepti sunmasının ardından Berlin, turizmin yoğun olduğu Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya illerini seyahat uyarısının dışında bırakmıştı.

Test yaptırmakla yükümlüler

Ancak diğer iller gibi bu dört ilden Almanya'ya geri dönmek isteyenler de yola çıkmadan 48 saat içinde kendi imkanlarıyla Türkiye'de koronavirüs testi yaptırmakla yükümlü. Testi pozitif çıkanların yine Türkiye'de 14 günlük karantinaya girmeleri ya da hastalık durumunda tedavilerini Türkiye'de yaptırmaları gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın son güncellemesiyle Türkiye'deki dört ilin muafiyeti 9 Kasım itibarıyla sona erecek.

Ülke ya da bölgelere yönelik seyahat uyarısı, seyahat yasağı anlamına gelmiyor. Dışişleri Bakanlığı bu ülkelere gerekli olmayan turistik seyahatlerden kaçınılması uyarısında bulunuyor. Ancak Bakanlık'ın seyahat uyarısı yaptığı ülkeye gidenler, seyahat sigortası gibi konularda çıkabilecek hukuki sorunlardan kendileri sorumlu oluyor.

Popüler İçerikler

Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Paylaşımı Neden Sildi? Yarım Milyonluk Lüks Saate “Helal Para” Savunması
YORUMLAR
28.10.2020

Ben bile kendi memleketime gitmeye korkuyorum, çin halk cumhuriyeti gibi olduk her şeyimiz yalan istatistikler üzerine kurulu

29.10.2020

almanya (Buna Avrupanin diger bir cok ülkesi de dahil) zaten asiri yükselen sayilar ile kendi ic piyasasinda da cok sert önlmeler alma karari verdi. simdi bunu türkiye bu sekilde cok kötü felan yorumlayanlar her zaman oldugu gibi cikacak. sorun türkiye degil tüm dünyada hem mevsimsel hem sosyal arka plana sahip..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ