4 İlde PKK Saldırısı

Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerine Hakkari, Siirt ve Bingöl'de roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Siirt'teki saldırıda 2 asker yaralanırken, Diyarbakır'daki saldırıda bir çocuk yaralandı. Bingöl'de de yol kesen PKK'lılarla girilen çatışma sonucu 2'si polis 3 kişi yaralandı.  

Bugün saat 15.00 sıralarında teröristler Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Kamışlı Tepe üs bölgesine ateş açtı.

4 ayrı noktadan havan ve otomatik silahlarla ateş açan PKK'lı teröristlere üs bölgesinden ve Umurlu 34'üncü Hudut Taburu'ndan toplarla ve uçaksavarlarla karşılık verildi.

Saldırıda ölen ve yaralı olmadığı belirtilirken, zaman zaman terör hedeflerine yönelik top atışları sürdüğü bildirildi.

Siirt'te roketatarlı saldırı

Siirt kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Kezer Çayı kayısında bulunan kentin içme suyunu sağlayan pompa istasyonunda güvenlik önlemi alan askerlere PKK'lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. 

Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle birlikte çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 2 asker yaralandı. 

Yaralı askerler önce 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndaki Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Diyarbakır'daki bir çocuk yaralandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ise PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda bir çocuk yaralandı.

Atılan el yapımı patlayıcı alışveriş yapmak için evden çıkan 15 yaşındaki E.A'ya isabet etti.

Ayağından yaralanan E.A, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bingöl'de polise saldırı: 3'ü polis 4 yaralı

Bingöl'ün Kurudere mevkiinde yol kapatan PKK'lılara müdahale için olay yerine giden Özel Harekat polislerine teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis ve olay yerinde bulunan 1 sivil yaralandı.

Yaralıların Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, bölgede güvenlik güçleri ve teröristler arasındaki çatışmanın ise devam ettiği bildirildi.

Silvan'da 1 asker şehit düşmüştü

Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, bu sabah evinden çıkıp sivil kıyafetle görev yaptığı birliğe yürüyerek gittiği sırada, savcılık lojmanları yakınında PKK'lıların silahlı saldırısına uğramış ve şehit düşmüştü.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!