4 Gün Önce Uzaklaştırma Kararı Alınmıştı: Tuba Erkol'un Katili 'Pişman mısın?' Sorusuna 'Namus İçin Pişman mı Olunur?' Yanıtını Verdi

Hemen her gün bir kadının öldürüldüğü Türkiye'de 2019'da 220'yi aşkın kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Emine Bulut cinayetine tepkiler sürerken bir diğer acı haber Konya'dan geldi. 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Tuba Erkol, 4 gün önce hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Bekir Erkol tarafından 20 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan Erkol, 'Neden öldürdün, pişman mısın?' sorusuna, 'Namus için pişman mı olunur?' yanıtı verdi...

Olay, 22 Ağustos'ta saat 08.30 sıralarında, merkez Karatay ilçesinde meydana geldi.

Belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan Bekir Erkol çıkarılan bu karara rağmen mesai bitiminde eşinin çocuklarıyla kaldığı daireye gitti. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, yanında getirdiği bıçakla eşine saldırdı. Yaralanan Tuba Erkol dışarı kaçmak istedi.

Yaşları 9 ile 13 arasında değişen 3 çocuk babalarını engellemeye çalıştı.

Saldırgan Tuba Erkol'u apartman içerisinde defalarca bıçakladı ve ardından 2 erkek çocuğunu yanına alıp, olay yerinden uzaklaştı.

Saldırganın olay yerinde bıraktığı kızına "Yardım istemene gerek yok, anneniz öldü" dediği aktarıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, vücuduna 20 bıçak darbesi alan Tuba Erkol'un hayatını kaybettiğini belirledi.

9 yaşındaki M.E. ise karşı komşuları tarafından eve alındı.

Cinayetten sonra 2 oğluyla annesinin evine giden Bekir Erkol, polisi aradı ve suç aleti bıçakla eve gelen polislere teslim oldu. 

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Erkol'un 4 gün önce eşine şiddet uyguladığını ve hakkında 18 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 2 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verildiğini belirledi.

Saldırgan ilk sorgusunda "Bana bağırmaya devam edince bir süre sonra kendimi kaybetmişim" dedi.

Erkol'un sorgusunda 'Biz eşimle birbirimizi sevdik. Severek evlendik. En büyük oğlumu anneme götürecektim. Sabah mesai çıkışı eve gittim. Çocuklar yatıyordu. Eve girip bir süre oturdum sonra tartışmaya başladık. Tartışma sırasında Tuba bana bağırıp hakaret etmeye başladı. Tartışmamız üzerine çocuklarda uyandı. O bana bağırmaya devam edince bir süre sonra kendimi kaybetmişim. Yanımda bulunan bıçakla Tuba'ya saldırmaya başladım. Tuba dışarı kaçınca ben de peşinden gittim. Tuba yerde kanlar içinde yatıyordu. Ben çocuklarımı alıp olay yerinden uzaklaştım' dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan Erkol, Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, basın mensuplarının "Neden öldürdün? Pişman mısın" sorusuna, "Namus için pişman mı olunur?" yanıtı verdi.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
YORUMLAR
23.08.2019

Tc erkeklerinin namusları travesti s.kerken gitmiyor nedense

23.08.2019

kusura bakmayın ama o bahsettiğiniz erkekler evde karılarını dövüp boğazlarken erkek olduklarını düşünüyorlar. bir travestiye gittiklerinde genelde sikilen o erkekler oluyor. sonra gururlarına yediremeyip sen beni nasıl sikersin diye o travestiyi de bıçaklayıp öldürüyorlar. ki biraz araştırırsanız bir çok haber bulabilirsiniz.

23.08.2019

Simdi artik anladiniz mi neden kadin cinayeti diyoruz kadin düşmanları? Neden bu cinayet normal bir cinayet degil de kadın cinayeti anladiniz mi? Serefsiz köpek farkinda misiniz iki oglunu alip götürüyor kizini orada bırakıyor anladiniz mi? Dövdüğü karisi uzaklastirma alinca onu öldürüyor ve buna namus diyor ortada kadinin yaptığı hicbir sey yokken hem de! Sadece karisi olduğu icin öldürme hakki görüyor kendinde ve buna kilif buluyor kansiz it. Namus cinayeti... oysa namus bunun neresinde? 3 cocugunun gozu onunde annelerini öldürmek hangi namusa sığar? Biz size bunlari anlatırken bile kayip veriyoruz ama siz hala nefret kusuyorsunuz. Yazik gunah be! Gencecik katledilen kadinlara mi uzuleyim, bu travmayla annesiz babasiz yasayacak yavrucaklara mi uzuleyim yoksa o cocuklarin asla normal olamayacaklarina ve toplum yapisinin boyle boyle mahvolacagina mi uzuleyim? Of Allahim off...

23.08.2019

İki karısını öldürüp 3.'yü televizyonda aramaya çıkanların ülkesi burası. Namus cinayetiyle içeriye girenlerin paşa gibi el üstünde tutulduğu, helal olsun denildiği bir ülke burası. Dinen bir can almanın vebalini bilmediği gibi dinen buna hakkı olduğunu zannedenlerin ülkesi burası. Bu tür olaylar için ibreti alemlik cezalar gelmezse bu iş böyle devam eder. Nasılsa Avrupa birliğinden falan ümidimiz kalmadı. İpte sallandırın şunları da hiç değilse vicdanımız rahat etsin.

TÜM YORUMLARI OKU (62)