4 Dil Biliyor ve Kilit İsmin Korumasıydı: Alman PKK'lı Eva Maria Öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava harekâtında Alman uyruklu kadın PKK’lı Eva Maria Steiger’in öldürüldüğü ortaya çıktı.

Alman teröristin PKK heyetlerinin yurt dışı temaslarında tercümanlık yaptığı ve elebaşı bazı isimlerin yakın koruması olduğu belirlendi.

İşte detaylar ⬇️

Terörist Eva Maria Steiger, 2018 yılında Almanya'nın Memmingen kentinde öğrenim görürken terör örgütüne katıldı.

Teröristin önce Suriye'nin kuzeyine geçiş yaparak Ayn El Arab (Kobani), Deyr Ez Zor, Münbiç, Resulayn, Tel Abyad bölgelerinde terör örgütü IŞİD'e karşı çatışmalarda yer aldıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki terörist barınma alanlarına geçiş yaptığı tespit edildi.

Steiger, Gara Dağı’nın Sedare bölgesinde güvenlik güçlerinin konumlandığı bir üs bölgesine yönelik saldırı keşfi yaparken beraberindeki grupla etkisiz hale getirildi.

Alman teröristin PKK'nın kadın yapılanmasının tepe isimlerinden olan ve İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristler listesinin 10 milyon lira para ödüllü kırmızı listesinde yer alan Zozan Çewlik kod adlı Emine Serinyel'in de yakın korumalığını yaptığı bildirildi.

Kadın teröristin ayrıca Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca bildiği için zaman zaman terörist kamplarını yurtdışından ziyarete giden heyetlere de rehberlik ve tercümanlık yaptığı da öğrenildi.

Eva Maria Steiger, terör örgütü PKK saflarında öldürülen yabancı uyruklu 7'inci terörist oldu.

PKK'lı Teröristi Yakalayan Korucu Şehit Edildi İddiası
Altaylı'ya Göre PKK Muhalefeti Değil İktidarı Destekliyor

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
YORUMLAR
02.08.2023

kızım sen Almansın ne işin vardı terörle filan. kendi ülkende mühendis olup mis gibi yaşamak varken şu yolu seçmek neyin kafasıymış..

02.08.2023

Kürt şeysi...

02.08.2023

ohhh içimin yağları eridi. darısı diğer şerefsizlere inşallahu teala!

02.08.2023

PKK nın dış kaynaklı bir terör örgütü olduğunun binlerce delillerinden sadece bir tanesi. Kürtçülük ve Kürt devleti kurma ile bu kadının ne alakası var mesela? demek ki CIA tarafından gönderilmiş bir ajan

TÜM YORUMLARI OKU (32)