4 Aydır Maaş Alamayan Maden İşçilerinin Açlık Grevi 6. Gününde

Zonguldak'ta, dört aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan maden işçilerinin geçen Çarşamba başlattıkları kömür ocağından çıkmama eylemi sürüyor. Açlık grevine de başlayan işçilerde üçünün daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından eylem şu anda 75 işçiyle sürüyor. Ayrıca önlem alan polisler, aileler ve destek için gelen diğer işçilerin ocak önüne girişlerine izin vermiyor.

Daha önce açlık grevine başlayan işçilerden 7'si rahatsızlanarak ocaktan çıkarılmıştı daha sonra da 3 işçi rahatsızlanarak arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. 

Ocak önünde bekleyen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesini yaptığı işçiler Mehmet Top, Hakan Gücük ve Ercan Doğdu, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Açlık grevinden sonra toplam 10 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 75 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öte yandan maden ocağındaki işçilerin aileleri de ocak girişindeki yolda endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Önlem alan polisler, aileler ve destek için gelen diğer işçilerin ocak önüne girişlerine izin vermiyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

13 Nisan'da da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında maden şirketine kayyum atandı. Sonraki süreçte valilik önünde eylem yapan, geçen hafta 7 katlı iş merkezinin çatısında oturma eylemi yapan işçilerden 85'i, sorunları çözülmeyince önceki gün maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı.

Diken, DHA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.05.2016

Bu tertemiz insanların emeklerini ve ekmeklerini hiçe sayan, işi sadece para saymak olan, dini imanı para olan, hak-hukuk bilmeyen vicdan yoksunlarının ta aq.

23.05.2016

yazıktır günahtır dünyanın en ağır şartlarında çalışıp evine ekmek götürememek nasıl kötü bir durumdur tabi siz nerden bileceksiniz bunu ? siz değilmisiniz müslüman olan ? müslüman inancına göre "kul hakkı" değilmidir en büyük günah ? ne diyor du Maun Suresi "Vay o namaz kılanların haline, Ki onlar, kıldıkları namazdan gafildirler. Ki onlar, gösteriş yaparlar, Ve zekâtı da men'ederler.

Pasif Kullanıcı
23.05.2016

bunlar kesin açlıktan ölür amk kimseninde sikinde olmaz

TÜM YORUMLARI OKU (10)