4 Alman Çocuktan 'Almanya'da Türk Olmak' Sosyal Deneyi: Saçlarını Boyatıp, Türklerin Kıyafetlerini Giydiler

13 yaşındaki 4 Alman öğrenci 1983 yılında gerçekleştirdiği sosyal deney ile tüm ülkede farkındalık yarattı.

Kerstin, Sonja, Elisa ve Annemarie isimli 4 çocuk saçlarını boyatıp, Türk arkadaşlarının kıyafetlerini giyerek Almanya'da bir Türk çocuk olmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

İşte o sosyal deney: 👇

Kaynak: @10larMedya

Popüler İçerikler

Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Kenan Sofuoğlu’ndan Milletvekilliği İtirafı: “Hayatımın En Büyük Hatasıydı”
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
YORUMLAR
08.09.2022

Yahu gitmeleri için zorlandılar mı ? Hayır , peki ne için gittiler ? Ekonomik ve yüksek yaşam standartların da bir hayat için... Gerisini konuşmaya gerek yok sanırım.

08.09.2022

ulan dengesiz dangalak; 60 li yillarda ekmek davasi icin insanlarin cocuklari,torunlari vs. bircogu burada dogup büyüdü ve büyüyor da..sen simdi konuyu sadece ekonomiye mi dayadin kendi nefesin kokuyor diye !

Pasif Kullanıcı
08.09.2022

Yakında bizde de Türk olmak zor olacak..

09.09.2022

Zorladılar çünkü o zaman da ekonomi iyi değildi, issizlik ve yokluk vardı. Ben 9 yaşında 1961-66 yıllarında orada bulundum. 9 yaşında gurbeti, öteki olmayı öğrendim, onlar gibi giyinsen, konuşsan, aynı okula gitsen, aynı oyunları da oynasan da hep yabancı olduğunu öğrendim. Kendi vatanında yaşayamamak istek ile değil, şartlar nedeniyle alınır. O zaman da tıpkı şimdiki gibi, insanlar kendi geleceklerinden, ülke geleceğinden umutlu değildi, çıkar yollar aramak zorunda idi. Eskiden zengin aileler yoksul ailelerden evlatlık adı altında ama aslında , yeme/içme/barınma karşılığı eve hizmetçi, köle alırdı. İşte aynen o şekilde bizim ülkemizden yabancı ellere çok evlatlık verdik. Onlar ne oralı ne buralı oldular, onlara Köksüzler diyorum. Anne babam doğru karar berdşlet6, biz fazla yerleşmeden dönmüştük. Döndüğümde de yine aynı öteki olmayı yaşamıştım ama yaşım küçük olduğu için ben, arkadaşlarım ve çevrem hemen atlattık. Gurbet hiç kolay değil, yaşamadan anlayamazsınız

TÜM YORUMLARI OKU (14)