4.5 Metrelik Timsah, Balık Avlayan Adamı Öldürdü

Avustralya'da 4.5 metrelik bir tuzlu su timsahı, ülkenin kuzeyinde karısıyla birlikte balık avlayan 57 yaşındaki bir adamı öldürdü.

Darwin kenti yakınlarında Adelaide Nehri'nde balık avlayan adamın, dolaşan oltasını çözmek için beline kadar suya girdiği sırada saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Yetkililere göre, adı açıklanmayan adamın karısı, olayın nasıl olduğunu görmediğini, bir çığlık duyduğunu ve arkasını döndüğünde sadece timsahın suda hareket eden kuyruğunu gördüğünü söyledi.

Adamın cesedi bir kaç saat sonra bulunurken, timsah polis tarafından vurularak öldürüldü.

Bu olayla birlikte, bu yıl içinde ülkenin kuzey ve doğu kesimlerini kapsayan Kuzey Toprakları bölgesinde timsahların saldırısında ölenlerin sayısı dörde çıktı.

Saldırı turistlerin sopaların uçlarına taktıkları tavuk parçalarıyla timsahları besledikleri bölgede meydana geldi.

Öldürülen hayvanın yarı albino olan ve sık sık teknelere yanaşan 'Michael Jackson' adlı timsah olduğu düşünülüyor.

Avustralya'da 1971'de çıkarılan yasayla koruma altına alındıktan sonra timsah nüfusu arttı. Timsahlar, Avustralya'da tropikal kuzey bölgelerinin en önemli simgelerinde biri.

BBC Türkçe

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Resmi Vize Açıklamaları Geldi: Türk Pasaportu ile Bir Ülke Daha Vizesiz Oldu
Futbolda Bahis ve Şike Operasyonu: Galatasaray Eski Yöneticisi Erden Timur Gözaltına Alındı
Psikolojiye Göre Masadan Kalkarken Sandalyeyi Yerine İtmek Ne Anlama Geliyor?