3D Mottosu: Dijitalleş(me), Değiştir(me), Dönüştür(me)

Dijitalleşme, ulaşılabilir bilgilerin veya kaynaklarınızın bir bilgisayar tarafından okunabilecek şekilde dijital ortama aktarılması süreci.. Dijitalleşmenin iş dünyası için son derece kritik bir kavram olmasının nedeni işleri daha hızlı, daha pratik ve daha verimli hale getirmesi... Kimileri bunun henüz farkında olmasalar da, günümüzde dijitalleşme istisnasız her işletmede farklı boyutlarla da olsa gerçekleşiyor…

Dijital dönüşümün işletmeler için en önemli 3 getirisi;

• Kârlılık

• Farklılaşma

• Hız olarak karşımıza çıkıyor.

Dijitalleşmenin ölçülebilir etken olarak kârlılık üzerinde etkisi net olarak görülebiliyor. Farklılık açısından baktığımızda; dijitalleşmenin daha ucuza, daha kaliteli, daha kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet sunumunu mümkün. Aynı zamanda ürün veya hizmet sunumunun artık daha hızlı şekilde gerçekleşebildiği görülmekte. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun sözleri konuyu çok iyi şekilde ifade ediyor. “Değişim hiç bu kadar hızlı olmamıştı, bir daha asla bu kadar yavaş olmayacak”. Tüm bunlar da işletmelere dijitalist bir bakış açısı olarak 3D Mottosu ile rekabet avantajı olarak yansımakta..

3D Mottosu beraberinde rekabet üstünlüğü getiriyor!

Yıllarca işletmelerde değiştiremediğimiz dönüştüremediğimiz her şey bir çırpıda değişiyor, dönüşüyor. İşletmeler gerçekten dönüşüyorlar mı yoksa dönüşüyormuş gibi mi yapıyorlar. Bu kadar hızlı ve değişen dinamik dünyada, biz bu değişimin neresindeyiz, nasıl anlayacağız? Evet belki tam olarak bilemiyoruz… Bildiğimiz bir şey var o da dijital dünyadaki şeyler asla kaybolmaz. Dijital dünyada izleme gerçektir!

Dijital dönüşüme uyum sağlayabilen ve risk alabilen işletmelerin rekabet üstünlüğü sağlaması kaçınılmaz ancak dijital dönüşüme işletmelerin olduğu kadar çalışanların da ayak uydurabilmesi gerekiyor. Bu nedenle, çalışanlarda olması beklenen yetkinliklerde de giderek değişiyor, dönüşüyor.. Bu yetkinliklerin başında dijital yetenek kabiliyeti geliyor. Burada aslında önemli olan, dijital teknolojinin kullanımına ve bu teknolojik fırsatlara tepki verme yeteneği.

Bir diğer konu ise bu yetenekleri kim keşfedecek?

E tabi bunun için de dijital bakış açılı bir liderlik gerekli... O zaman dijital yeteneklerin üstünlüklerini hemen paylaşalım:

 • Veri madenciliği, mühendisliği ve analitik düşünme,

• Programlama ve web geliştirme, dijital pazarlama ve pazarlama analitiği,

• Kullanıcı deneyimi dahil dijital tasarım ve kullanıcı ara yüzü tasarımı,

• Mobil uygulama geliştirme,

• Yapay zeka öğrenme,

• Çevik çalışma yöntemleri,

• Robotik ve otomasyon mühendisliği gibi alanlarda bilgi ve deneyim sahibi olmak..

Dijital liderler dijital yetenekleri yönetecek.. Bu maddelere göz gezdirdikten sonra dijitalde yeterli olmadığını düşünenler eğitim ve gelişim için fırsatlarını aramaya hemen başlamalı. Thomas Edison'un dediği gibi 'Var olan yetenekten çok daha fazla fırsat var” Kariyerlerinde ilerlemek isteyenler için şimdi harekete geçme zamanı…

Linkedln

Twitter

Instagram

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor