3600 Ek Gösterge Çıktı Mı? 3600 Ek Gösterge Nedir, Neden Önemli ve Kimleri Kapsar?

İnternetin gündeminde 3600 ek gösterge yasası var. Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili yapılan açıklamalar çok yakından takip ediliyor. Memurların özellikle emeklilik ikramiyelerini hesaplarken kullanılan 3600 ek gösterge için düğmeye basıldı. Peki, 3600 ek gösterge çıktı mı? 3600 ek gösterge nedir, neden önemli ve kimleri kapsıyor? İşte internetten en çok aratılan konulardan biri olan 3600 ek gösterge ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

Memur ve memur emeklilerin maaşlarını ve ikramiyelerini hesaplamada belirleyici unsurlardan biri de 3600 ek gösterge. Milyonlarca memur ve emekli, 3600 ek göstere yasasının çıkmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

3600 EK GÖSTERGE YASASI ÇIKTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda yaptığı konuşmada, 'Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini, önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz ' açıklamasında bulundu.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde önemli iyileştirme yapacak düzenlemenin teknik çalışması, 2022’nin Haziran ayına, yasalaşma süreci ise 2022 sonuna yetişecek. Uygulama ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2023 yılına yetişecek.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz.

3600 EK GÖSTERGE NEDEN ÖNEMLİ?

Hesaplamalara göre, 3600 ek göstergenin yasalaşmasıyla öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve yöneticilerin maaşlarında brüt 107 TL, emekli aylıklarında 820 lira ve emekli ikramiyelerinde de 24 bin 600 lira artış olacak. Bu sebeple çalışanlar 3600 ek gösterge yasasını yakından takip ediyor.

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor?

3600 ek göstergede 4 meslek grubu; polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi için tek paket hazır. Yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Yeni düzenlemeyle beraber hem emekli maaşları hem de memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artışlar olacak.

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış