3600 Ek Gösterge Yasası Çıkacak Mı? 3600 Ek Gösterge Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Memur ve memur emeklileri, 3600 ek gösterge ile ilgili haberleri yakından takip ediyor. Memur maaşlarının hesaplanmasında en önemli etkenlerden biri olan 3600 ek gösterge ile ilgili haberler çoğalmış durumda. Memur maaşlarında kıdemler ve ek göstergeler büyük öneme sahip. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da uzun zamandır memur ve memur emeklileri için 3600 ek göstergeyi işaret ediyordu. Peki, 360 ek gösterge nedir, kimler yararlanabilecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili tüm ayrıntılar…

Memur kıdemlerinde oluşan dengesizlikler sebebiyle birçok memur daha az maaş aldığı gibi emeklilikte de daha az maaşa razı oluyor. Bu sebeple 3600 ek göstergede yapılacak değişikliler yakından takip ediliyor.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur. Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedir.

Ek göstergesi 3600 olan bir devlet memuru ile 2500 olan bir devlet memurunun alacağı zam oranı ve maaş miktarı aynı değildir. 657 sayılı Devlet Kanunu'na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu bu sebepten dolayı ek göstergelerinin artmasını beklemektedir.

3600 Ek Gösterge Değişecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek gösterge açıklaması sonrası da yasa çalışmaları da başladı. Söz konusu kapsamlı çalışma sonrasında hazırlanacak taslak TBMM'ye gönderilerek yasalaştıktan sonra devreye gerecek. Yasanın detaylarında kimlerin bu artıştan nasıl yararlanacağı, maaş artışlarının kimleri kapsayacağı da belirlenecek. Taslağın 2022 yılında Meclis'e gelmesi ve 2022 yılı içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu