35 Saat Sonra Doğan Umut Işığımız: 5 Yaşındaki Sidra Maden İşçileri Tarafından Kurtarıldı!

Türkiye 6 Şubat sabahına korkunç bir felaketle başladı. Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem hepimizin yüreğini yaktı. Saatler geçtikçe ağır bilançoyla karşılaştığımız felakette enkaz altında kalan sayısız vatandaşın olduğu haberleri gelmeye devam ediyor. Arama kurtarma ekiplerinin pek müdahale etmediği iddia edilen Hatay'dan sevindirici bir haber geldi. 5 yaşındaki Sidra maden işçileri tarafından kurtarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş iline bağlı Pazarcık ilçesi olan depremin büyüklüğü ilk olarak 7.4 olarak açıklandı ancak bir süre sonra AFAD tarafından 7.7 olarak revize edildi

10 ilde ağır yıkıma neden doğal felaketin ardından saatler geçtikçe can kaybı ve yaralı sayısı sürekli yükseliyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Hatay'da durumun oldukça kötü olduğu hatta birçok bölgeye yardım gelmediği iddiaları gündem oldu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Amasra Müessese Müdürlüğü tarafından bölgeye maden işçileri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren maden işçileri enkaz altında yaşam savaşı veren vatandaşlara ulaşmaya çalıştı.

Olumsuz hava şartlarının yaşandığı Hatay'dan bu sefer sevindirici bir haber geldi. Her saniyenin oldukça önemli olduğu anlarda maden işçileri 35 saatin ardından bir kız çocuğuna ulaştılar.

Yaşam savaşını kazanan 5 yaşındaki Sidra, milyonların yeni umut ışığı oldu adeta. Göçük altından kurtarılan minik babasına teslim edildi.

Arama çalışmalarını yürüten ekip Sidra'yı kucaklarına aldıklarında tarifsiz bir mutluluk yaşadı. Sidra'nın ne kadar şaşkın olduğu yüzünden belliydi.

Ancak bu güzel haberin ardından maalesef acı haber geldi. Hayata tutunan Sidra'nın 8 aylık Nur ile 3 yaşındaki Seyfettin isimli kardeşlerinin cansız bedenine ulaşıldı.

İşte o mucizevi anlar...

İlginizi Çekebilir

30 Saattir Enkaz Altında Yardım Bekleyen Yaralı Kadını Kurtaran Askerin Gözyaşları Yürekleri Burktu
Enkaz Altından 20 Saat Sonra Yaralı Olarak Çıkarıldı
Depremde Enkaz Altında Kalan Bir Vatandaşın Filmlere Konu Olacak Mucizevi Kurtuluşu

Popüler İçerikler

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'den Kazanacağı Para Belli Oldu
Vedat Milor "Şikebahçe" Yorumundan Ötürü Fenerbahçeli Takipçilerinden Özür Diledi
Regl Olduğu İçin Pantolonunu Değiştiren Kadın Polise Ceza Verildi, Ceza Yargıdan Döndü
YORUMLAR
07.02.2023

yer altında kendi canlarından olurken, yer üstünde can kurtarıyor maden işçileri. yerin derinliklerinden geldiler, ellerinde susmak bilmeyen bir yeraltı güneşiyle.. selam olsun sana dost

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ