33 Yıldır Aralıksız Oruç Tutan Adam: 'Sadece Bayramlarda Bırakıyorum'

Kocaeli Gölcük'te yaşayan Osman Ay, 33 yıldır ara vermeden oruç tutuyor. Yalnızca dini bayramlarda oruç tutmadığını belirten 53 yaşındaki Ay, bunun sağlığına faydalı olduğunu söyledi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 36 yıldır market işleten 53 yaşındaki Osman Ay, 33 yıldır oruç tutuyor. İlk olarak 3 aylarda oruç tutan Osman Ay, kendisini daha da sağlıklı hissedince her gün oruç tutmaya başladı.

"Bir tek bayramlarda oruç tutmuyorum"

Sadece dini bayramlarda oruç tutmayan Osman Ay, “3 aylar diye başladığım oruç sağlığıma bir sıkıntı vermeyince oruç tutmaya başladım. 33 yıldır oruç tutuyorum. Bir tek bayramlarda oruç tutmuyorum. Onun dışında yılı hep oruçlu geçiriyorum' dedi.

Çevresindeki insanların kendisini tebrik ettiğini ifade eden Osman Ay, 'Tarifi mümkün olmayan bir duygu bu. Yıllardır oruç tutunca çevremdeki insanlar da beni tebrik ediyorlar, teşekkür ediyorlar. Bazıları bana uyup bazı günler oruç tutmaya başladı. Doktorlar bile oruç tutmanın ne kadar faydalı olduğunu söylüyorlar. Ramazan girince ben hep oruç tuttuğum için diğer insanların oruç tuttuğunu unutup sürekli bir şeyler ikram ediyorum” diye konuştu.

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
15.04.2021

inançlı biriyim oruçta tutarım namazda kılarım da sürekli oruç tutuyorsun diye tebrik edilmek nedir :/

15.04.2021

Çok haklısınız cemile hanım

Pasif Kullanıcı
15.04.2021

Hz. Muhammed her gün oruç tutan bir sahabesini bu yüzden kınamamış mıydı?

15.04.2021

özellikle uzun günlerde orucu çok sağlıksız buluyorum. diyabet vs yoksa neyse hadi aç kalınabilir ama o kadar uzun saatler susuz kalmanın bir faydası olmadığı gibi zararları da var. hamile,hasta,ağır işte çalışanların oruç ısrarı da acayip saçma. geçen gün futbol maçında kısacık arada iftar yapmaya çalışan futbolcular vardı. abi siz manyak mısınız?

TÜM YORUMLARI OKU (12)