33 Yaşında Hayatını Kaybeden Milyarder Dubai Şeyhi Raşid’in Gizem Dolu Lüks Hayatından Bilinmeyen Gerçekler

Orta Doğu’nun en zengin ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık nüfusa sahip olan Dubai Emirliği ve aynı isimdeki başkenti ile tüm dünyaya şöhretini duyurdu bildiğiniz gibi.

Dubai hakkında merak edebileceğiniz her şeyi sizlere anlatmıştık;

20 Sene Önce Sadece Kurak Bir Çölken Petrol Sayesinde Zengin Olan Dubai Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dubai’de 2016 yılından beri tahta oturan Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum oturuyor, oğlu yani Veliaht Prens Hamdan bin Muhammed El Maktum da kendisi kadar ilgi çekiyor ülkede.

İnternet aleminde ‘Fazza’ adıyla bilinen veliaht prensin hayatını da sizlerle paylaşmıştık;

Lüks Hayatıyla Herkesi İmrendiren İnternet Fenomeni Dubai Veliaht Prensi Fazza Hakkında Bilmediğiniz 19 Gerçek

1. Fazza henüz bu kadar popüler olmadan önce, kendisine oldukça benzeyen abisi Şeyh Raşid bin Muhammed El Maktum konuşuluyordu Dubai halkı tarafından.

Şeyh Raşid, 2015 yılında aniden bir kalp krizi geçirerek 33 yaşında hayatını kaybetti. Ancak kendisinin kadınlarla olan ilişkileri ve gizli lüks hayatı hala merak konusu!

2. Dedesinin adını alan Raşid, tam adıyla Raşid bin Muhammed bin Raşid El Maktum 12 Kasım 1981 tarihinde ailesinin en büyük oğlu olarak dünyaya geldi.

Fazza ile birlikte Raşid Erkekler Okulu’nda ilk eğitimini aldı.

3. Bunun ardından Birleşik Krallık’taki Sandhurst Askeri Akademisi’ne giden Raşid 2002 yılında mezun oldu.

4. Şeyh Raşid’in 2003 yılında dünyaya gelen ve babasının adını verdiği bir erkek çocuğu oldu.

5. Siyaset ve krallık unvanları yerine iş hayatına yönlenen Şeyh Raşid hem Noor isimli bankanın ortak müdürü hem de uluslararası kuruluşların sahibiydi.

Kendisinin kariyerindeki unvanlar şu şekildeydi;

  • Noor Yatırım Grubu Ortak Müdürü

  • Noor Bankası Ortak Müdürü

  • United Holding Dubai Grubu Sahibi

  • Zabeel Racing International Sahibi

  • Dubai Holding Şirketi Ortak Müdürü

6. İş hayatında büyük bir başarı yakalayan Raşid hem aile serveti hem de kendi unvanları sayesinde milyoner oldu. Kendisinin tahmini olarak 1.9 milyar dolar serveti bulunuyordu.

7. Şeyh Raşid özellikle spor konusunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önde gelen isimlerindendi. Aynı kardeşi Fazza gibi birçok at binicilik yarışmalarında galip geldi.

8. Kendisinin spor konusundaki en büyük başarılarından biri 2006 Asya Oyunları sırasında 120 kilometre yarışlarında iki altın madalya kazanması oldu!

9. Spor dallarındaki bu başarıları nedeniyle BAE Olimpik Komitesi’nin başkanı olarak atanan Şeyh Raşid bir süre sonra bu pozisyondaki görevinden ayrılmaya karar verdi ancak resmi bir açıklama yapmadı.

media.emirates247.com

2008 yılına geldiğimizde ise kardeşi Fazza veliaht prens seçilmesine rağmen abisinin bu unvanı almaması dikkat çekti. 

Peki Şeyh Raşid neden veliaht prens olmadı?

10. Konu hakkında resmi bir açıklama olmadığı halde en büyük nedenin, kardeşi Fazza’nın halk arasında oldukça sevilen bir figür haline gelirken Raşid’in ona kıyasla daha sessiz ve sakin bir hayat sürmesi olduğu söyleniyor.

11. Ancak yıllar önce sızdırılan WikiLeaks belgelerinde çok ilginç iddialar yatıyor! O dönem Dubai’deki ABD Konsolosu David Williams’ın şu mesajı ortaya çıktı: “Raşid’in Başkanlık Sarayı’nda bir asistanı öldürdüğü ve bu yüzden veliaht prens olma şansını kaybettiği iddia ediliyor.”

12. Bunlara ek olarak Suudi Arabistan’dan sızdırılan bazı belgelerde Şeyh Raşid’in kalabalık erotik partilere katıldığı ve hatta uyuşturucu kullandığı iddia edildi.

Hatta sadece Şeyh Raşid’in değil, Dubai’nin zengin kısmının bu partiler sayesinde eğlendiği ve sık sık uyuşturucu madde kullandıkları öne sürüldü.

13. Aile ile yakın olduğunu söyleyen Ali isimli bir kişi ise Raşid’in ailesinden azar işittiğini, 2009 yılında rehabilitasyona bile gittiğini söyledi. El Maktum ailesi için çalışan tüm görevlilerin ise korku içinde olduğunu öne sürdü.

Bunların sadece bir iddia olduğunun tekrar altını çizelim…

14. Dubai’nin krallık sarayı hiçbir zaman bu konuda resmi bir açıklama yapmadı ve takvimler 19 Eylül 2015’i gösterirken Şeyh Raşid’in kalp krizi nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

15. Şeyh Raşid’in ölümünün ardından Dubai’de 3 günlük yas ilan edildi. Aradan geçen zaman kendisiyle ilgili iddiaların unutulmasına neden olsa da Dubai Kraliyet Ailesinin tarihinde bir gizem olarak kalacak gibi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Seçimleri Tekrar Kazandı! "Brezilya’nın Kurtarıcısı" Olarak Adlandırılan Devlet Başkanı Lula Kimdir?
Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz El-Suud'un Hayatına Dair Hiç Bilmediğimiz 18 Gerçek
Eskiden Bir Devlet Ajanıymış! Rusya Lideri Vladimir Putin'in Hayatına Dair Hiç Bilmediğiniz 18 İlginç Gerçek

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
13.10.2022

Böylesine sağlıklı ve sportif bir insan 33ünde kalp krizi geçiriyorsa açıkçası aklıma ilaç, uyuşturucu, hızlı hayat, alkol vs geliyor. Bir şeylerin saklanmaya çalışıldığı ortada. İsimleri müslüman ama islamda kesinlikle yasaklanmış olan ne varsa yapıyorlar. Zina, lüks şatafat ve israf, fuhuş, cinayet…

13.10.2022

Nefret ediyorum bu aileden!! İngiliz uşakları!! Peygamber efendimizin adını taşıyıp her haltı yiyorlar peygamber gelse ilk bunları dinden atar! Sahte müslümanlar! Bokunuzda boğulun!!

13.10.2022

Dan bilzerian kalp krizi geçirdi kurtuldu bunlar hep fazla kokodan 😅

14.10.2022

Captagon kullanmayan arap mı var kahvenin yanında şeker niyetine atıyolar ondan deliriyorlar bunlar😅😅 zaten bu yaşta bölesine zengin biri kalp krizi geçirdiyse kokodandır

TÜM YORUMLARI OKU (13)