İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik beşinci dalga operasyonu yapıldı. Operasyonda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çankaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in de aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 30 kişi gözaltına alındı.
MHP'li eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Mustafa Tekertarla, Ülkü Toksoy, İbrahim Aktuğ, Tayfun Arslan ve 7 kişi 'Kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanması sonucunda kendisine ya da başkasına menfaat sağlaması' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 5’i tutuklandı, 5’i adli kontrol şartıyla, 2’si ise savcılıktan serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında MHP'li eski başkan Osman Türkyılmaz da yer aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik 5. Dalga operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Büyükçekmece, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Seyhan ve Ceyhan belediye başkanları ve eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu gözaltına alınanlar arasında.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin gözaltına alınmasıya belediyenin AKP’ye geçme ihtimali iddiası gündeme geldi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi; bu kez gözaltına alınan isim Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye önüne giderek sürece tepki gösterdi. Yapılan gözaltı işlemlerinde kullanılan görüntüleri sert sözlerle eleştiren Özel, arşiv görüntüleri kullanıldığını söyledi.
Dün Marmaray'da yaşanan olay Türkiye'yi derinden sarstı. Bir babanın iki evladının yanında saldırıya uğraması ve burnu kırılması büyük tepkilere neden oldu. Saldırıda söz konusu iki kişi gözaltına alındı ve bir kişi tutuklandı.
Bugün olay anını videoya alan Fuat Kozluklu olayın gerçek yüzünü anlattı.
İçerik üreticisi Hubeyb Karaca, “Simge Barankoğlu, Kosgeb ve rol modeller” başlığıyla bir paylaşım yaptı. Karaca, günümüz gençlerinin okumak yerine neden fenomen olmak istediklerini açıklamıştı. Bunu da influencer Simge Barankoğlu ve Kosgeb ile örneklendirmişti. Gençler, influencerları rol model alıyorlardı çünkü çalışmadan para kazanabildiğini görmüşlerdi. Gelin bir de ondan dinleyelim!
Çağla Şıkel, konuk olduğu “Şimdi Konuşmak Moda” programında geçmişte yaşadığı sözel şiddeti ilk kez dile getirdi. “Sözel olarak çok şiddete uğrayan insanlardan biriyim” sözleriyle dikkat çeken Şıkel yaşadıklarından bahsetti.
Bingöllü ünlü oyuncu Ali Sürmeli, Almanya Berlin’de düzenlenen Bingöllüler Gecesi’ne davet edildi. Başarılı oyuncu kimliğiyle ismini hafızalarımıza kazıyan Sürmeli, sunucunun sorusu doğrultusunda Türkçe konuşmayı öğrendiği çocukluk yıllarından bahsetti. Aslında evde Zazaca konuştuklarını söyleyen Sürmeli, dışarıda Kürtçe, okulda ise Türkçe konuştuklarını belirtti.
Edin Dzeko ve Dusan Tadic, Fenerbahçe’den ayrılırken vedalarını kulüp yemekhanesinde yaptı. Bu durum, taraftarlar ve camia içinde büyük tepkiyle karşılandı. Gazeteci Ersin Düzen ise, kulüp içinden aldığı bilgilere dayanarak yeni bir iddia ortaya attı.
Fenerbahçe’de sportif direktörlük görevine Okan Özkan getirildi. Bu atama, camiada ve taraftarlar arasında tartışmalara yol açtı. Geçmiş kariyerinin yanı sıra Özkan’ın geçmişte Galatasaraylı olduğuna dair bazı iddialar gündeme geldi.