301 Canımızı Kaybettiğimiz Soma Faciası Sırasında Bir Madenciyi Tekmeleyen Yusuf Yerkel'in İronik Paylaşımı ve Gelen Tepkiler

Hatırlarsanız kendisi olayın hemen ardından ayağı incindiği gerekçesiyle iş göremez raporu almıştı, madenciye de kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle dava açılmıştı...

13 Mayıs 2014 günü Türkiye cumhuriyet tarihinin en büyük facialarından birine uyandı; Soma'da meydana gelen maden faciasında 301 canımız hayatını kaybetti, geriye babasız çocuklar ve dinmeyen acılar kaldı.

İş güvenliğinin hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı ve sonrasında yaşanan olaylarla hiç ders çıkarılmadığının anlaşıldığı Soma'daki maden faciasında ihmal üzerine ihmal tespit edildi ancak cezaların yetersizliği canımızı yaktı.

Tüm Türkiye iç sıkıntısıyla, yakınlarını kaybetmenin acısıyla ve karanlık bir geleceğin kaygısıyla haberleri takip ederken, yıllar sonra bile hâlâ inanılması güç bir olay gerçekleşti.

En az dönemin Enerji Bakanı'nın gömleği kadar çok konuşulan ve etkisi hiç bitmeyen o tekmelerden söz ediyoruz: Başbakanlık müşaviri olan Yusuf Yerkel, zırhlı makam aracını tekmeleyen madenci Erdal Kocabıyık'ı yerde defalarca tekmelemişti. Taziye için gittiği ilçede, herkesin acı içinde olduğunu bile bile, bir siyaset adamı olarak soğukkanlılığını koruyamayan Yusuf Yerkel, olayın hemen ardından da ayağı incindiği gerekçesiyle iş göremez raporu almıştı.

"O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı."

Erdal Kocabıyık'tan özür dilediğini ve affedildiğini iddia etmişti Yusuf Yerkel ancak madencinin sözleri olayın iç yüzünü ortaya çıkarmıştı: 'Tekme fotoğrafının yayımlanmasından sonra Soma’da kimse bana iş vermedi. Kara listeye alındım. Kaç kere yardım için telefon ettim, hiçbirine çıkmadı. Hep ‘Toplantıdayım’ dedirtti. O zaman Ankara’da görevdeydi. Ben de işsizdim. Bir yardımı olmaz mıydı? Yardım istediğimde ilgilenmedi.'

Ve yıllar sonra dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel yeniden bir açıklama yaptı ve günah keçisi ilan edildiğini ifade ederek, kendisini eleştirenleri nefretlerle büyümekle suçladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Açıklamanın tamamı için: 👇

Nefretle büyümekle suçladığı sosyal medya kullanıcılarından kendisine hem tepki geldi hem de destek...

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Bir anlık öfkeyle acılı madenciye tekme atan, bir anlık öfkeyle ayağı incindiği gerekçesiyle rapor alan, bir anlık öfkeyle tekmelediği madencinin iş bulamamasına seyirci kaldığı iddia edilen, bir anlık öfkeyle istifa etmeyen, bir anlık öfkeyle dört yıl sonra özür dileyen ve şimdi kendisi dışında herkesi linç kültürüyle suçlayan Yusuf Yerkel'in açıklaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
08.06.2020

İyi de adam özür dilememiş ki sürekli sen sen sen diyerek yine karşı tarafı suçlayarak konuşmuş. Son paragrafta işte biraz ben demiş o da çok da ben olmamış yani. Mesela "Benim yüzümden bir kişi memleketinde dışlandı, aylarca belki senelerce işsiz kaldı. Ama ben normal hayatıma devam ettim. Hatta eşim TRT'ye atandı. Ben o olayın üstüne utanmadan gittim rapor aldım. Üstelik yakınını kaybetme acısıyla kurşun dahi geçirmeyen bir zırhlı aracı tekmeleyen o kişiye de kamu malına zarar vermekten dava açılmasını uzaktan seyrettim. O fakir ve sefalet dolu hayatını bir şekilde sürdürmeye çalışırken ben bunca zaman lüks ortamlarda barbekü partilerine katılıp kahkaha attım." filan deseydi samimi bulur ve Kafka'nın repliğinde olduğu gibi anlamaya çalışırdım. Yazıyı okudum hiç samimi gelmedi ve anlayamadım kusura bakmasın artık kendisi de yani!.

08.06.2020

Açıklamasında zerre samimiyet yok. Pişmanlığını anlatmak yerine kendisini eleştirenlere aile kalkanıyla savunma yapmış. Herifin soy adı bile arapça da tekme anlamına geliyor. Dün büyük bir zevkle yerde ki bir insanı tekmeleyen bu eleman bugün de aklımızı tekmelemeye kalkışmış.

08.06.2020

sen ve senin gibilerin yargılandığını görmeden ölmek istemiyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (25)