300 Liralık Borcu Yüzünden Oksijen Tüpüne Bağlı Vatandaşın Elektriğini Kestiler

Ankara Yenimahalle’de koronavirüsü atlattıktan sonra ömür boyu oksijen tüpüne bağlanan hastanın 322 TL'lik fatura için elektriği kesildi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki A.I. yaklaşık 1 ay önce koronavirüse yakalandı. Hastanedeki tedavisinin ardından koronavirüsü yenen A.I.’nın akciğerlerinde hasar kaldı. Ömür boyu oksijen tüpüne bağlı yaşamak zorunda olan A.I.’nın elektriği Başkent Elektrik tarafından kesildi.

"Vatandaşın durumu bilinmesine rağmen elektriği kesildi"

A.I.’nın durumunu gündeme CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya getirdi. 'Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Siz de hiç Allah korkusu, siz de hiç insanlık yok mu?' diyen Kaya, Başkent Elektrik'e tepki gösterdi:

'Koronavirüsü ağır atlattığı için ömür boyu oksijen tüpüne bağlı şekilde yaşayan vatandaşımıza birkaç gün önce elektrik şirketinden telefon geliyor ve faturasını ödemediği takdirde elektriklerinin kesileceği söyleniyor. Vatandaşımız da çaresizce durumunu anlatıyor, elektrikleri kesilirse nefes alamayacağını söylüyor ancak dikkate alınmıyor ve 'Ben bilmem, fatura ödenmediği takdirde elektrikleri kesmek zorundayız’ cevabı veriliyor. Nasıl bir vicdansızlıktır? Bu nasıl bir insanlıktır? Vatandaşımızın sağlık durumu ortada, raporu ortada. Elektriği kesilirse ölecek. Bu bilinmesine rağmen Enerjisa’dan gelen mesajla 322.70 TL’lik faturadan dolayı elektrikleri kesiliyor. Yaşamı cihaza bağlı bir hastanın elektriğini kesmek onu ölüme terk etmektir. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Elektrik olmadan bu hasta nasıl nefes alacak? Bunu düşünmüyor musunuz? Yazıklar olsun. Vatandaşımızın sadece elektriğini değil nefesini de kestiniz. Canına kast etmeye çalıştınız. Çok şükür ki hastamız size rağmen, büyük vicdansızlığınıza rağmen hala yaşıyor. Yaşamını yitirseydi, bunun hesabını kim verecekti?'

"Hastanın elektriğine 'kesme blokajı' konulmalı"

A.I'nın eşinin de kanser hastası olduğunu ve kısa bir süre içinde ameliyat olacağını aktaran Kaya, 'Kendisi 55 yaşında ve emekli maaşıyla geçiniyor. Devletimizin, bu zor ve sıkıntılı günlerde vatandaşlarına destek olması gerekiyor. 'Pandemi sürecinde elektrik paralarını biz ödeyeceğiz, kimsenin elektriği kesilmeyecek' demek çok mu zor? Bunu yapmak çok mu zor? Cihaza bağlı hastalarımızın elektriklerinin kesilmemesi çok mu zor? Vatandaşımız telefonda derdini görevliye anlatmış, raporu elinde. Buna rağmen elektriğinin kesilmesi hangi vicdana sığar?' ifadelerini kullandı. 

Elektriği kesilen vatandaşın Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye başvuruda bulunarak bir daha elektriklerinin kesilmemesi için ‘kesme blokajı’ talep ettiği bilgisini veren Kaya, 'Çünkü bir kez daha elektrikleri kesilirse yaşamını kaybedebilir. Buradan Enerjisa ve Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Vicdanlı olun! Vatandaşımızın dilekçesine ve çağrısına kulak verin, elektriklerinin bir daha kesilmemesi için gereken blokajı gerçekleştirin. Elektrik kesintisi yüzünden kaybedilen bir yaşamın hesabını veremezsiniz' dedi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
19.12.2020

Biz de aynısını yaşadık. Annem koronaydı ve evdeki 4. gününde tüpe baplandı. Haber vermeden elektiriği sabah kestiler anlamadık bile ne olduğunu. Sabah 10’da yatırdık EnerjiSa’ya borcu. Gün içinde en az 12-13 kere aradık evde korona hastası var acil açın dememize rağmen ve elektirik akşam 7’den sonra geldi! Allah belalarını versin ne diyim! Bu ülkeden bi S*K olmaz!

Pasif Kullanıcı
19.12.2020

Şu haberi neresinden tutsan elinde kalır. Kimse kusura bakmasın siyasette bürokraside şirkette vs yönetici söz sahibi olan herkes yıllardır suç işliyor. En büyük suçuda halk olarak her şeye sessiz kalan bizler işliyoruz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ