30 Temmuz Salı Akşamı Kaçırdığın Haberler

Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya?' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik.

İşte 30 Temmuz Salı akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) projeksiyonuna göre nüfus 2100 yılına kadar 77 milyonun altına düşebilir. Ancak doğurganlık hızının daha da düşeceği senaryolar da mevcut.

TÜİK 2023 2100 Arası İçin Nüfus Senaryolarını Yayınladı

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Türkiye'de Siyasi Kutuplaşma raporunda ülkedeki genç nüfusa siyasi tercihleri ve 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde hangi partilere oy verdikleri soruldu. Araştırmadaki bir diğer soru ise gençlerin siyasi partilere oy verme ihtimalleri...

Gençlerin "Asla Oy Vermem" Dedikleri Siyasi Partiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılışa davet almasına rağmen gitmemesinin sebebini açıkladı. Erdoğan; “Macron beni Paris Olimpiyatları'na davet etti. Torunum, 'Dede gitme orada LGBT propagandası yapacaklar' dedi. Bana görüntüleri izletti. 'Tamam gitmeyeceğim' dedim.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Olimpiyat Açılışına Neden Gitmedi? “Kız Torunum Bana Söyledi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerin SGK borçlarını tahsil için harekete geçileceğini açıklaması sonrasında ilk haciz haberi geldi. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye hesaplarına haciz işletimi başlatıldığını duyurdu.

Belediyelerin SGK Borcu: CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Hesaplarına Haciz Koyuldu

Ankara’da 20 yaşındaki Enes Çekici isimli bir kişi, kız arkadaşına mesaj attığı iddiasıyla kavga ettiği 21 yaşındaki Hasan Eren’i bıçakla boynunda yaralayarak öldürdü. Katil zanlısı sonrasında “ 'Ben sana demiştim, yapacağım diye' diyerek kanlar içinde yerde yatan Hasan Eren’i kameraya çekti.

Ankara’da Kan Donduran Görüntüler: Önce Öldürdü Sonra Kameraya Çekti

İsrail’de sivrisinek ısırmasıyla yayılan ve özellikle yaşlı kişilerde ölümcül olabilen Batı Nil Virüsü vakaları her geçen gün artıyor. Ülkede haziran ayından bu yana 738 vaka tespit edildi, 51 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail’de Batı Nil Virüsü Tehlikesi Yayılıyor: İki Ayda 51 Kişi Hayatını Kaybetti

Sokak köpeklerinin uyutulması hakkında hazırlanan yasa tasarısı bir süredir tartışılmaya devam ediyor. Hayvanseverler tepkilerilerini sosyal medya hesaplarından ve sokaklarda yaptıkları eylemlerden göstermeye çalışıyor. Ancak bugün ötenazi maddesini de barındıran yasa kabul edildi. Olanlar üstüne Nevşin Mengü’nün yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Vekilin “Köpekleri Kısırlaştırmak İçin Köpeklere Sordunuz mu?” Sözlerine Üzerine Nevşin Mengü’den Sert Sözler

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan patlama büyük korkuya neden oldu. İsrail Savunma Kuvvetleri saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok batılı devlet vatandaşlarına Lübnan’ı terk etme çağrısında bulunmuştu.

İsrail’den Hava Saldırısı: Lübnan’da Şiddeti Patlama Meydana Geldi

İngiltere’nin kamu yayıncısı BBC’nin ünlü ekran yüzü Huw Edwards hakkında çocuk istismarı iddiasıyla dava açıldı. Edwards, farklı zamanlarda 3 kez WhatsApp üzerinden çocuklardan para karşılığı çıplak fotoğraf aldığı suçlamasıyla yargılanacak. Edwards, son olarak İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ölüm haberini duyurması ve kurumda en yüksek maaşı alanların başında geldiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

BBC’nin Ünlü Ekran Yüzüne Çocuk İstismarı Davası: Çıplak Fotoğraflar İçin Para Ödemiş

Son yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Adıyaman Belediyesi’nde 4 çocuğu ve 4 torunu bulunan Fikriye Doğru ile 3 çocuk annesi Meryem Mutlu Tellal otobüs şoförü olarak işe başladı.

Belediye “Gururluyuz” Diyerek Paylaştı: Adıyaman’ın Kadın Otobüs Şöförleri İlgi Çekti

Venezuela'da hafta sonu yaşanan seçimde mevcut başkan Nicolas Maduro oyların yüzde 51.20’sini alarak yeniden devlet başkanı seçilmişti. Muhalefet ise seçimlerin şaibeli olduğunu söyleyerek protesto başlattı. Güvenlik güçleriyle protestocuların arasında yaşananlar sonrasında 6 kişi hayatını kaybetti.

Venezuela'da Olaylı Seçim: Protestolarda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk’ün sunduğu programda ilginç anlar yaşandı. Sunucu Fulya Öztürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e Galatasaraylı golcü Icardi ile şarkıcı Simge’nin aşk iddialarını sordu. Perinçek ise “Icardi beğendiğim, karakterli bir futbolcu” yorumunda bulundu.

Fulya Öztürk’ten Doğu Perinçek’e: "Icardi ile Simge Aşkı Konuşuluyor"

Sokak köpeklerinin veteriner hekim onayıyla ötenazi yapılabileceğini içeren yasa teklifi kabul edildi. Sokak köpeklerinin uyutulması hakkında hazırlanan yasa için tepkiler sürmeye devam ediyor.

İzmir Konak Belediye Başkanı Sokak Köpekleri Yasasına Tepki Paylaşımı Yaptı

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
31.07.2024

https://nogaysiyaseti.blogspot.com/2024/07/ak-troller-siz-onden-gidin-israile-ici.html

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ