Singapur vatandaşı 45 yaşındaki Saridewi Djamani, 2018 yılında 30 gram eroin ticareti yaptığı için idam edildi. Singapur'da yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez bir kadının idam edildiği kaydedildi. Uluslararası Af Örgütü’nden Chiara Sangiorgio, “Ölüm cezasının benzersiz bir caydırıcı etkiye sahip olduğuna veya uyuşturucuların kullanımı ve bulunabilirliği üzerinde herhangi bir etkisi olduğuna dair hiçbir kanıt yok” dedi.
idam bazı suçlar için insanlık suçu olmamalı kulağa vahşice gelse bile caydırıcı olacağını düşünüyorum. Buna tecavüz de dahil. ama konumuz uyuşturucu, sonuçta onun ticaretini yapan her kimse masumların da hayatıyla oynuyor. Geleceğe yönelik en büyük korkularimdan biri hâline gelmiş günümüzü göz önünde bulundurunca ileride daha kötü olma ihtimali var çünkü. başka bireylerin,gençlerin ve çocukların hayatını karartacak biri yaşamasa da olur.
Ölüm cezası caydırıcı etkiye sahip değil mi? Bundan sonra Singapur a gidersem 10 kere bakarım üstüme başıma yanlışlıkla biri cebime uyuşturucu attı mı diye.
İdam cezası nasıl caydırıcı değil !!! Şu anda idam cezası geri gelmiş olsa kadın cinayetleri anında bıçak gibi kesilir !! Adam 3-4 sene yatıp çıkacağım diye güvenerek istediği suçu özgürce işliyor.. bizim milletin kendi canı tatlıdır! Getir idam cezasını, bitane cinayet kalmaz ortada!