3 Rakamı ile Arasını Bir Türlü Düzeltemeyen Valve'ın En İkonik 13 Karakteri

Kurulduğu günden bu yana oyun dünyasına birbirinden ikonik oyunlar kazandırmakla kalmayıp bir de Steam'i kuran ve oyun dünyasında standartları belirleyen bir firma olan Valve aynı zamanda unutulmaz karakterler yaratmak konusunda da usta. Gelin bu karakterlerden bazılarına birlikte bir göz atalım.

1. Leet - CS 1.6

Hayatına bir Half-Life modu olarak başlayıp devasa bir oyuna dönüşen Counter Strike'ın en unutulmaz teröristi hiç şüphesiz gözlerini gzleyen gözlükleri ile Leet'dir. Diğer takım arkadaşlarından epey farklı görünen Leet'in özellikle nostaljik halleri onu unutulmazlar arasına sokuyor.

2. Phoenix - CS:GO

Terörist takımının bir diğer unutulmaz üyesi ise yüzünü kar maskesi ile gizleyen Phoenix. Arkadaşları gibi herhangi bir arka plan hikayesine sahip olmasa da Phoenix de özellikle CS oyuncularının akıllarından kolay silinecek bir karakter değil.

3. Cave Johnson - Portal 2

Pek çok teknolojik gelişmenin yanı sıra en büyük atılımını ışınlanma teknolojisi ile yapmış olan Aperture Science'ın kurucusu Cave Johnson'ın yüzünü seri boyunca fotoğrafları hariç hiç göremesek de kendisi Portal 2'de geride bıraktığı ses kayıtları ile bile akıllarımızda yer ediyor. Karakter arka planında da tam Valve'ın tarzı olduğu üzere derin bir hikaye gizliyor.

4. G-Man - Half-Life Serisi

Yalnızca Half-Life evreni ya da Valve'ın yarattıklarının değil, tüm oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri olan G-Man'in kim olduğu, nereden geldiği ve ne amaçladığı gibi temel sorular hala yanıtsız.

5. Ellis - Left 4 Dead 2

Kendini bir zombi kıyametinin tam ortasında 3 kişi ile birlikte bulan Ellis grubun en genç ve en şen şakrak üyesiz. Zaman zaman yaptığı yersiz espriler ve verdiği komik tepkiler onu ekibin neşesi yapıyor.

6. Chell - Portal Serisi

Portal serisinin sessiz ancak gözü pek karakteri Chell elindeki Portal Gun ile ikonik bir ikili oluşturuyor. Karakterimiz oyunlar boyunca tek kelime etmese de GLaDOS ile aralarındaki sessiz savaş unutulacak cinsten değil.

7. Boomer - Left 4 Dead Serisi

Left 4 Dead barındırdığı özel zombilerle yüreklerimize korku salarken bunların içinde Boomer ayrı bir yere sahip. Oyundaki diğer özel zombilerden farklı olarak Boomer zombi türünün öne çıkan filmleri, kitapları ya da dizileri gibi ürünlerden ilham alınarak tasarlanmadı. Kendisi Valve'ın eşsiz tasarımlarından.

8. Gordon Freeman - Half-Life Serisi

MIT mezunu bir teorik fizikçi olan Gordon Freeman oyun dünyasının en zeki karakterleri arasında kendine kolayca yer buluyor. Onun ellerinde adeta bir ışın kılıcına dönüşen levyesi ise en az kendi kadar ikonik.

9. Heavy - Team Fortress 2

Silahına aşık bu koca cüsseli Rus karakter aynı zamanda kaburgalarının arasında altın gibi bir de kalp taşıyor. Bazı durumlarda kafası kolayca karışabilen sempatik devimiz de listede olmayı sonuna dek hak ediyor.

10. Alyx - Half-Life 2

Half-Life 2'de Gordon Freeman ve babası Alyx Vance ile birlikte insanlığı kurtarmaya girişen ve daha sonrasında ise Half-Life: Alyx ile kendi macerasına kavuşan Alyx Vance yoldaşı Gordon'ın aksine epey konuşkan ancak bu ona iş bitiriciliğinden bir şey kaybettirmiyor.

11. GLaDOS

Oyun dünyasının en nüktedan, en zeki ve en bilim aşığı yapay zekası ile tanışmak isterseniz GLaDOS bundan memnuniyet duyacaktır. Muhtemelen size ısrarcı bir biçimde pasta ikram etmek isteyecek olan bu 'tatlı' yapay zeka karşısında tek bir şey hatırlatmak isteriz; pasta yalan!

12. Portal Gun - Portal Serisi

Her ne kadar tam manasıyla bir karakter olmasa da Portal Gun bu listeye girmeyi sonuna dek hak ediyor. Kurşun değil portal ateşleyen bir silah ikonik değilse ne ikoniktir, sorarız!

13. Pyro - Team Fortress 2

Bakmayın böyle ölümcül göründüğüne, o aslında tam bir ponçik! Meet the Pyro videosu ile aklındaki Pyroland'de işlerin epey farklı olduğunu gördüğümüz Pyro yüzünü hiç göremesek ve ne dediğini anlamasak da belki de tam da bu sebeplerle Valve tarafından yaratılan en unutulmaz karakterlerden.

İlginizi Çekebilir

Güçleri ile Vadiyi Sallayan, League of Legends'ın 13 Hayvan Şampiyonu
''Bilgisayar Olan Her Evde Keskin Nişancı Yetişebilir'' Diyen Sevil Atasoy'a Oyuncular Tepki Gösterdi
League of Legends'a Yeni Başlayacak Taze Oyuncuları Rahat Ettirecek 13 Şampiyon

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
30.09.2021

Pyro ve heavy adamdır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ