3 İlin Hakimi ile Bir Cumhuriyet Savcısı, Bir İdare Mahkemesi Üyesi Meslekten İhraç Edildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayımlanan Resmî Gazete’de yer alan kararı ile 3 ilin hâkimi, bir Cumhuriyet Savcısı, bir İdare Mahkemesi üyesi meslekten ihraç edildi.

HSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan son kararında; Sakarya Hakimi Eyüp Balta, Elazığ Hakimi Muhammed Toy, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi Ferdi Akın, İskenderun Hakimi Hasan Yavuz ve Alanya Cumhuriyet Savcısı Yaver Buğrakan Çerçi’nin FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibat ve iltisak iddiası ile savunmasının istendiği ve gelen savunmalar sonrasında değerlendirme yapılarak karar verildiği belirtildi.

Kararda, 'Sakarya Hakimi Eyüp Balta, Elazığ Hakimi Muhammed Toy, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi Ferdi Akın, İskenderun Hakimi Hasan Yavuz ve Alanya Cumhuriyet Savcısı Yaver Buğrakan Çerçi’nin' FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisaklarının sabit görülmesi' gerekçesi ile bu isimlerin meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ismi anılan yargı mensuplarının ayrı ayrı meslekten çıkarılmalarına “Oybirliği” ile karar verildiği belirtildi

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
18.03.2022

Bu yorumu yapanların eli kırılsın bahsettiğiniz hakimlerden biri 9 kardeşin tek gurur kaynağıydı zorluklarla okudu imkqnsızlıklarla okudu ilkokul lise takdir ve iftihar namelerle dolu 20 yaşında hakim olmuş hayatı okumak ve çalışmakla geçmiş bursla okuyup ilk maaşından başlayıp geri Ödemiş fetö nedir bilmeyen hasta cocugununun tedavisine kendini adamış namuslu dürüst biri Devlet ve millet için canını verecek 9 kardeşin gözünün nuruydu ama bir tane serefsizin adını vermesiyle görevinden alınmış hakkına girilmiş size yemin ederim biz devlet için sokaklara dökülüp nöbet tutan bir ailenin evladıydık bu haksızlığı yapanın tez günde rabbim gelsin hakkından

18.03.2022

şimdi nanayı yediler. hadi iş bulun bakalım asgari ücretle çalışın. gerçi şimdi para kaldırmışsınızdır.

Ben anlamıyorum, normal bir işe girerken bile her şeyinize bakıyorlar. Bunlar nasıl savcı, hakim olmuş? Bir de mülakatla atanıyorlar. Bunlara rağmen görev yapmaları çok tuhaf.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ