3. Havalimanı İşçilerinin Eylemine 'Sudan Sebeplerden' Diyen Altaylı'ya Tepki: 'Kalemin Kırılsın'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün köşesinde kaleme aldığı 'Bu isyan normal değil' başlıklı yazısında, 3. Havalimanı'nda çalışan işçilerin protestolarına değindi. Altaylı'nın yazısında 'işçiler sudan sebeplerden ayaklandılar' ve '4 yıl dayandık 5 hafta daha idare ederiz dememeleri mantıksız' ifadeleri tepkilere neden oldu. 

Geçtiğimiz gece çalışma şartlarına tepki gösteren işçiler gözaltına alınmıştı.

3. Havalimanındaki Eyleme Gece Yarısı Müdahalesi: Yüzlerce İşçi Gözaltında

Dün de Kadıköy'de işçilere destek vermek için yapılmak istenen basın açıklanması engellenmişti.

AFP Muhabiri Bülent Kılıç da Gözaltında: Havalimanı İşçilerine Destek Protestosunda Onlarca Gözaltı

Fatih Altaylı da bugün yayımlanan yazısında konuya değindi: 'Sudan sebepler.'

Altay'ın tepkilere neden olan yazısının bir kısmı şu şekilde: 

'Açılışa 5 hafta gibi kısa bir süre kala, işler neredeyse tamamlanma aşamasına gelmişken, önümüzdeki hafta burada bir Teknoloji Festivali başlayacakken ve 29 Ekim günü resmi açılış yapılacakken. Ardından da THY tarihin en büyük taşınma operasyonunu gerçekleştirecekken Yeni Havalimanı inşaatında kıyamet koptu. 

4 yıl 3 aydır gıkını çıkarmadan çalışan işçiler, açılışa 5 hafta kala “Ayaklandılar” 

Hem de sudan bir sebeplerden. '

'4 yıl üç aydır o koşullara itiraz etmeyen işçilerin, bitime 5 hafta kala, inşaatın yüzde 98’i tamamlanmışken koşulları beğenmeyip ayaklanması doğrusu bana çok mantıklı gelmiyor.'

“4 yıl dayandık 5 hafta daha idare ederiz” demeleri daha makul bir insan tavrıyken, coplanma, gözaltına alınma, tazminatsız kapının önüne koyulma gibi riskleri bu kadar kısa bir süre için göze almaları son derece mantıksız görünüyor. 

Kimse bana “Bıçak kemiğe dayanmıştır” demesin. Bıçağın geri çıkmasına bu kadar kısa zaman kala kimse kolunu kestirmez. '

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Altaylı'nın yazısına sosyal medyadan birçok tepki geldi. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
16.09.2018

Daha önce de havalimanı işçilerinin eylemleri olmuştu,hangisi medyaya yansıdı ki. Sadece bir kaç tanesi bir dakikayı geçmeyen sürelerde yansıtılmıştı.Resmi kayıtlara göre 36 işçi iş kazalarında yaşamını yitirdi ama basına yansımayan örtbas edilen ölümlerin sayısı daha fazla.Bu sayılardan eylemlerden bunun dışında havalimanının yetiştirilmesi için aceleyle yap geç şeklinde çalışmaların yapıldığından haberi yokmuydu.Neden hiç bir yazsında bunlara değinmeyip işçilerin iki arkadaşlarının ölümü sonrası yaptıkları eylem üzerine yazma gereği duydu. Schopenhaeur'un bir sözü vardı; Şunu hatırdan çıkarmayın, ahmaklar için yazanlar her zaman karşılarında geniş bir okuyucu kitlesi bulurlar. Birilerinin kalemleri bu ülke de yazar diye adlandırılıyor.Tolumda karşılığı olmayan, teorik bilgilerle köşe yazısı yazıp,işçilerin yaşadığı zorlukların provakasyon olduğunu ileri sürüyorsan bunu kanıtlayacak yazılar da yazmalısın,algı yönetimi yapmamalısın.

16.09.2018

APTAL OLMAYIN...SARAYIN UŞAKLARI BÜTÜN MEDYAYI ELE GEÇİRDİ..BU SORUN SIKINTI HEP VARDI BİRÇOK İŞÇİ ÖLDÜ BERBAT KOŞULLARDA ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ HEP GÜNDEME GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI AMA SARAYIN SATIN ALDIĞI BÜTÜN MEDYA BASIN SANSÜRLEDİ BİR TÜRLÜ GÜNDEME GETİRMEDİLER.. KİTLESEL EYLEMLER OLUNCA MECBUR GÜNDEME GELDİ..ŞİMDİDE KARALAMA POLİTİKASI..YAZIKTIR İŞÇİ BUNLAR...BU KADAR KÖPEKLEŞMİŞ İNSANLAR..VİLLADAN PUROSUNU TÜTTÜRÜP KÖLELERİNİ AZARLAR GİBİ NORMAL DEĞİL BU DİYOR... SARAYIN TETİKÇİSİ

16.09.2018

Ölümlerin basına yansıyandan çok çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bir arkadaşımın annesi öğretmen. Onun bir öğrencisinin babası havalimanı inşaatında öldü ne yazık ki. Nedeni de kepçe operotörü olmayan o işçiye kepçeyi verip sen bu işi yap demişler. Doğal olarak kaza oluyor ve ölüyor. Ailesinin dava açsa da kazanacak, peşine düşecek parası yok ne yazık ki. Birileri para teklif etmiş onlar da kabul etmek durumunda kalmışlar. Memlekete dönüp ev almışlar o parayla, şimdi oturuyorlar işte o evde. O babanın ölümü bile muhtmelen kayıtlarda yok. Sorumlular ise hala orada çalışıyorlar. Bu sadece benim bildiğim bir örnek. Kim bilir daha niceleri vardır bu şekilde. Kesinlikle sudan sebeplerden bu eylemler evet (!)

17.09.2018

Maalesef geçim derdinden yaşama mücadelesinden ülkede kimse hakkını arayamıyor.Ne vakit var ne para var.Adamlar bizi öyle bir hale getirdi ki hakikaten Allah onları bildiği gibi yapsın.

TÜM YORUMLARI OKU (32)