Ramazan Bayramı sebebiyle verilen aranın ardından popüler dizilerden yeni bölüm iptali kararı geldi. İyiye gitmesi beklenen sektörün yukarıda saydığımız sebeplerle yerinde sayması sonucu dizilerin beklenmedik finallerini görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.
Sektörde bir kısır döngü oluşmuş durumda. Oyuncuların bölüm başı kaşelerinin milyonları bulması ve artan maliyetler sebebiyle yalnızca reklam gelirleri de bir dizinin kurtuluşu olamıyor ne yazık ki. Aynı zamanda dizinin yurt dışı satışlarının da yüksek olması ve reytinglerle desteklenmesi gerekiyor.
Sezon sonu yaklaşırken yaklaşık 2 sezondur büyük bir krizle boğuşan dizi sektöründe bizi neler bekliyor henüz bilemiyoruz. Ancak sevdiğimiz dizilerin final yapacağı ya da pek çok oyuncunun dizilerden ayrılacağını söylemek mümkün. Sektörle ilgili merak edilen bir diğer konu da yaz dizileri. Geçtiğimiz yaz karşılaştığımız durumla bir kez daha karşılaşacak mıyız bilemiyoruz ama henüz ortada görünen bir yaz dizisi hazırlığı yok ne yazık ki.
Yerli diziler Türk izleyiciler için olduğu kadar yurt dışı seyircileri tarafından da sevilerek izlenirken sektörün geldiği maddi kriz durumu herkesi üzüyor. Yapımcılar ve kanallar bu sorunu nasıl çözecek henüz bilinmese de uzun bir süre daha sevdiğimiz dizilere veda edeceğiz gibi görünüyor.
Beter olsunlar bütün türk dizileri aynı 2 tane zengin yalısı olan aile var bu iki ailedeki herkes birbirine kayıyor başkada bişey yok konusu aşk ve kayma dışında olan bir dizi yok
Eski diziler olsa üzülürdüm umrumda bile değil hepsi birbirinden kötü
Çözüm basit aslında dizi süreleri kısalır, dolayısıyla oyuncu kaşeleri düşer, dizi sayısı artar. Senaristlerin yapımcıların ve set çalışanlarının gün başına yazacakları ve çekecekleri süreler ve miktarlar azalacağı için kalite artar. Oluşan çeşitlilik ile kalite yarışı oluşur. Daha fazla dizi olacağı için daha fazla set emekçisi ve sayıca daha fazla oyuncu iş bulur. Reklam verenler de kalite artacağı için reklam vermekten kacinmaz çünkü reklamlarının izlenecegini bilirler. Bu kadar..