3. de Bayılan da Var, 10'a Kadar Tutan da! Nefes Testine Göre Akciğerleriniz Ne Kadar Güçlü?

3.de bayılanlar olarak buradayız. 😂

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'da bulunan Zydus Hospitals, Twitter hesaplarında paylaştıkları akciğer testi ile epey gündem oldu.

Hastane, özellikle akciğerleri tehdit eden Kovid-19 sürecinde kendi kendimize ciğerlerimizin ne kadar güçlü olduğunu öğrenebileceğimiz bir test yayınladı.

"Burada akciğerlerinizin kapasitesini hızlı ve kolay bir şekilde test edebileceğiniz bir yol var. Nefesinizi tutun ve turları sayarken kırmızı topun dönüşünü izleyin. Ne kadar fazla nefesinizi tutabiliyorsanız, akciğer sağlığınız da o kadar iyidir."

twitter.com

Kimisinin 2.de bayıldığı kiminin ise 10'a kadar nefesini tuttuğu testi sizler için buraya bırakıyoruz.

"Sigara içiyorum ve 8 yaptım."

twitter.com
twitter.com
twitter.com
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
twitter.com

Siz kaç saniye tutabiliyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
17.05.2021

Su üzerine inşa ettikleri evlerde yaşayan Bajaular kabilesinin belgeseli vardı :P su altında avlanırken hareket halinde yaklaşık 15 dakika kadar nefeslerini tutabiliyorlar. Ada bölgelerine hapsolmuş türümüzün bazı popülasyonları coğrafi koşulların şartlarına göre evrimleşmiş. Bajauların akciğer ve dalak kapasitesi %50 daha geniş. Modifikasyonda (gelişimsel esneklik) deniyor. Guinness Rekorlar Kitabına girmek isteseler hareket etmeden su altında rekor kırarlar herhalde.

17.05.2021

10cular like

17.05.2021

şey... acaba zaman algınızda mı sorun var? yoksa, yaptığınız "haber"in içeri hakkında hiçbir fikriniz olmadan mı paylaştınız bunu? her turun tam olarak yedi saniye sürdüğünün nasıl farkında olamazsınız?

TÜM YORUMLARI OKU (28)