Sarı'nın verdiği bilgiye göre devlet, Çanakkale Köprüsü'nden yıl bazında geçmeyen 12 milyon 500 bin araç için 11 yıllık işletme döneminde, her yıl ortalama 190 milyon euro ödeme yapacak.
Çanakkale Köprüsü'nde otomobil geçiş ücreti 15 euro+KDV, yani 16 euro olacak. Bugünkü kurdan geçiş ücreti 144 TL'yi bulacak.
Sarı, “Gestaş firmasının halen feribotlar için uyguladığı fiyatlar 85 TL otomobil ve bir yolcu 5 TL olmak üzere 90 TL. Bu da 10 Euro'ya karşılık geliyor. 30 dakika feribot bekleme süresinden kazanmak için araçlar köprü geçişine 54 TL daha fazla öder mi, göreceğiz” dedi. Dr. Sarı, dünyadaki köprülerle kıyaslandığında, milli gelire göre Çanakkale Köprüsü'nde 7.5 kat daha fazla ödeme yapılacağını vurgulayarak, “Atalarımız Çanakkale'de geçit vermedi. Bu geçiş ücretleri araçlarımıza ‘Çanakkale geçilmez' diyor” ifadesini kullandı.
22 yaşında bir genç olarak bu ülkede yaşamak istemiyorum. Hiçbir şekilde geleceğimi göremiyorum. Bu ülkede yaşamanın enayilik olduğunu düşünüyorum.
Birgün günü geldiğinde bu anlaşmaları imzalayan, imzalanırken durun napıyorsunuz demeyen, sesini çıkarmayan, ses çıkarırsam işimden olurum deyip kendi geleceğini ülkeden üstte tutan herkes vatana ihanetten yargılanmazsa, şuan muhalefet edenleri de Allah kahretsin.
Düz hesap yıllık 200 milyon euro limak grubuna ve ortaklarına aktarılacak. Bu kadar dolandırmaya gerek yok direk devletin kasasından çıkarın verin ne uğraşıyonuz köprü falan.